Премахнете седалките на автомобила и на какво трябва да обърнете внимание

Първо разхлабете няколко винта, ако е необходимо свалете облегалката за глава и след това свалете седалката; това би трябвало да е много лесно или може би не? Прочетете какво да търсите при премахване на столчетата за кола.

Разширяването на столчетата за кола в по-модерни превозни средства

Всъщност премахването на столчетата за кола при по-старите превозни средства обикновено не е проблем. Всичко, което трябва да направите, е да отпуснете няколко винта на пода във вътрешността на автомобила, преди седалката да може най-накрая да бъде свалена. Може все пак да се наложи да свалите облегалката за глава. С много по-модерни превозни средства обаче изглежда малко по-различно. Тук в седалките често се монтират странични въздушни възглавници, така че отстраняването е малко по-трудно. По принцип такива места се разширяват, както следва:

  • Прочетете също - Изхвърляйте автомобилните седалки правилно
  • Прочетете също - почистване на автомобилни седалки със сода за хляб
  • Прочетете също - претапициране на столчета за кола
  • първо изключете акумулатора на автомобила
  • след това изчакайте за определен период от време, докато остатъчните напрежения в електрическата система на автомобила намалят
  • разхлабване на щепселните връзки за въздушните възглавници
  • Разхлабете крепежните винтове и свалете облегалката за глава
  • след това извадете седалката от превозното средство

Какво да вземете предвид при премахване на такива седалки

Работата с компоненти, които съдържат въздушни възглавници, винаги е опасно нещо. Подобна работа в идеалния случай трябва да се извършва само в специално оборудвани специализирани работилници с обучен персонал. По принцип можете също да премахнете седалките в по-старите превозни средства сами, ако изпълните съответните работни стъпки. Премахването на столчетата за кола често е полезно, ако автомобилът трябва да бъде подложен на цялостно почистване или ако е необходима работа по килима в автомобила. В някои случаи седалките също трябва да бъдат премахнати, например, за да се извършат заваръчни работи в зоната на дъното. В този случай е необходимо разширение, за да се премахнат мокетите в превозното средство от зоните, които ще се обработват.

Което също може да направи разширяването по-сложно

Не само въздушните възглавници, но и други електрически устройства могат да направят премахването на столчетата за кола малко по-трудно. Много превозни средства имат например електрическо регулиране на седалките или други устройства за комфорт като електрическо отопление на седалките. Разбира се, съответните щепселни връзки за тези устройства също трябва да бъдат освободени, за да се премахне седалката. Всички съществуващи щепселни връзки на ключалката на колана също трябва да бъдат разхлабени. Когато сваляте столчетата за кола, уверете се, че всички щепселни връзки са отстранени, за да не могат да се откъснат кабели.