Изсушаване на седалките в автомобила и как работи

Столчетата за кола могат бързо да се намокрит, например при отворени прозорци по време на дъжд. При кабриолетите рискът е още по-голям. Важно е да изсушите седалките бързо и внимателно.

Сушенето на мокри седалки за автомобили е важно

Мокрите столчета за кола не само са неудобни, но и могат да допринесат за натрупването на лоши миризми в автомобила. В най-лошия случай може да възникне опасен растеж на плесен, ако в седалките има влага и те не могат да изсъхнат. Във всеки случай е важно да действате бързо. Трябва обаче да сте сигурни, че изсушавате седалките възможно най-внимателно, за да не настъпят допълнителни повреди.

  • Прочетете също - Грижа за кожените столчета за кола и как работи
  • Прочетете също - Как да почистите зацапаните столчета за кола и как работи
  • Прочетете също - почистване на автомобилни седалки със сода за хляб

На какво трябва да обърнете специално внимание

Когато елиминирате неприятната влага в автомобилните седалки, трябва да обърнете специално внимание на следните неща, за да може възможно най-бързо и нежно да се отстрани повредата:

  • Най-добре е да паркирате колата на сухо място
  • най-добре е да отворите прозорците, за да може влагата да излезе навън
  • Отстранете по-големите натрупвания на вода с подходящи средства, например с кърпи или парцали
  • Ако е необходимо, поставете нагревател на вентилатора в колата, но се уверете, че той не може да прегрее определени зони във вътрешността на автомобила
  • Ако е необходимо, поставете влагоуловител във вътрешността на автомобила, ако е възможно

Още съвети и съвети за премахване на влагата

Столчетата за кола трябва да се изсушават възможно най-бързо, но внимателно. Ако седалките или други части от интериора на автомобила са мокри, можете да използвате универсална прахосмукачка, за да изсмучете по-големите натрупвания вода и да я отстраните възможно най-бързо. Нямате такова устройство, можете да вземете хавлии или други дялове, за да премахнете най-голямата влага. Превключете хавлиите или парцалите често, така че влагата да може да стигне възможно най-скоро от интериора на автомобила. Можете също да използвате нагревател на вентилатора, но трябва да се уверите, че отоплителният лъч не прегрява нагоре нагоре или други предмети в интериора на автомобила.

Допълнителни средства за премахване на влагата

Електрически изсушител също е много практичен, когато става въпрос за изсушаване на интериора на автомобила. Той може да погълне много влага и да помогне да се изсъхне отново на интериора и седалката.