Почистете акрилната вана с домакински средства: ето как работи!

Химикалите не винаги са най-добрият избор като почистващ агент, особено що се отнася до опазването на околната среда. Можете да почистите акрилна вана, например, със стари домашни средства, които са щадящи природата и вашето здраве. Нека видим какво може да се направи, за да накара повърхността отново да блести красиво.

По-добра профилактика, отколкото почистване!

Но първо бихме искали да поговорим за превенцията, тъй като мръсотията не трябва първо да се придържа към повърхността. Изплаквайте акрилната вана с чиста вода след всяка употреба и изсушавайте добре повърхността.

  • Прочетете още - Ето как работи инсталирането на ваната
  • Прочетете също - Как да поставите вана правилно
  • Прочетете също - драскотини за акрил, емайл и керамика за вана

По този начин премахвате остатъците от сапун и вар, преди те да образуват частично мазен, частично твърд, грозен филм. Също така не забравяйте да изсушите фитингите и ъглите, които са малко по-трудни за достигане.

Но след като мръсотията е там, разбира се е необходимо да се почисти старателно. В противен случай твърде много микроби просто ще се утаят и къпането ще бъде доста неудобно само от естетически причини.

Нашето ръководство: Как да почистите акрилната си вана

  • Лимонена киселина или оцетна есенция
  • топла, бистра вода
  • бакпулвер
  • Кофа за приготвяне на почистващия препарат
  • мека гъба (неабразивна)
  • хавлиена кърпа

1. Изплакнете с вода

За да започнете почистващото действие, изплакнете ваната напълно с чиста, топла вода. По този начин всички свободни частици изчезват в канализацията.

2. Почистване на акрилната вана

Използвайте гъба и разредена лимонена киселина или. Оцетна есенция, за да избършете ваната внимателно след това.

3. Нека попие

Оставете киселинното почистващо средство да подейства за няколко минути, за да могат да се премахнат още по-упорити петна.

4-ти. Изплакнете

Сега изплакнете повърхността напълно с чиста, топла вода. Изсушете с кърпа цялата акрилна вана до последния ъгъл.

5. Третирайте петната след това

Ако има грозни петна, които не можете да премахнете, нанесете паста от сода за хляб и вода върху тези области. Времето за експозиция все още може да продължи няколко часа.

6-то. И отново изплакнете!

За капак отново изплакнете содата за хляб. Не забравяйте да изсъхнете старателно!

Съвети и трикове Блокирано ли е изтичането на ваната ви?? Пригответе смес от сода за хляб и оцетна есенция, която изсипете в канализацията. Изчакайте шумоленето и изплакнете с гореща вода, когато отново утихне.