Правилно обличане на ваната

След тежък работен ден и стресиращо ежедневие, ваната привлича с успокояваща релаксация. За да може обаче банята наистина да придобие статут на уелнес оазис, трябва да можете да се чувствате комфортно във вашата мокра стая. Привлекателният вид на ваната е също толкова важен, колкото и правилното пълнене.

Стъпка 1: Подземната повърхност

Когато подготвяте облицовката на ваната, първото нещо, което има значение, е повърхността. Конвенционалните вани обикновено седят в предварително сглобена опора от полистирол или стоят на завинтени крака. Носител на стиропор изисква само грунд и може да бъде допълнително обработен директно. За вана на крака трябва първо да се построи съответната стена за облицовка. За тази цел околният под е почистен и грундиран. На това е изградено от стени или измит бетон съответстваща граница с външните размери на ваната. Тук е и възможността да се модифицират нещо щедро и да се моделира рафт от двете страни на ваната според вашите собствени желания. След изсушаване на зидария, това също трябва да се основава, за да се сведе до минимум абсорбцията на субстрата и улесняване на по-нататъшната обработка.

  • Прочетете също - премахнете ваната - стъпка по стъпка
  • Също така прочетете - така задайте вана професионално
  • Прочетете също - инсталирайте ваната

Стъпка 2: Лепило

Полагане на лепило за плочки и полагане на плочки Ако ваната трябва да бъде облицована с плочки, следващата стъпка е да смесите лепилото за плочки и да го нанесете върху основата. След това плочките се нанасят върху това по желание. Дали модерните мозаечни плочки или класическите плочки за баня са оставени на вашето въображение. След това плочката с плочки трябва да изсъхне най-малко 24 часа, преди да започне фугирането.

Стъпка 3: запълнете ставите

Поставяне на фугираща смес (6,19 евро на Amazon *) За да направите огледалото за плочки водоустойчиво, фугиращата смес трябва първо да бъде подготвена в съответствие с инструкциите и да се нанесе директно в фугите с подходяща гумена шпатула. За да постигнете гладък резултат, винаги трябва да работите диагонално на ставата. Излишният материал се отстранява директно с гъба, така че да се създаде чиста и гладка повърхност. След време на сушене от отново 24 часа, ваната най-накрая е готова за употреба.

За стандартните вани в занаята се предлагат и предварително сглобени панели за вана, които трябва само да се закопчат или залепят, така че голяма част от работата да се елиминира в този момент.