Прогонване, отдалечаване и последователно убиване на ухапващите черни мухи

Черните мухи са едно от хапещите и кръвосмучещи насекоми с хобот. Най-добре могат да бъдат сравнени със спирачките. Големият проблем обаче е значително по-голямото разпространение и големият брой на рояците. Няма алтернатива на постоянно прогонване, включително убиване, тъй като насекомите разкъсват сериозни рани по кожата.

Черната муха е един от най-лошите паразити

Името на черната муха не е толкова добре познато и популярно, колкото това на други летящи насекоми, които могат да хапят и ужилват. Много по-известните и много по-големи спирачки също хапят и създават подобни кожни рани.

Докато само отровата на собственото животно е проблем с ухапвания, като тези, причинени от комари или оси, бактериалното предаване е правило при ухапванията. Ужасният зародиш, кърлежът, е хермафродитна форма, която ухапва и боли едновременно.

Едно от най-лошите насекоми, причиняващи рани

Ухапванията на черни мухи могат да причинят хематоми с размер на длан около мястото на ухапването. По отношение на заплахите за здравето те са почти същите като комарите анофелес, маларийният комар и мухата цеце. Съответно с тях трябва да се работи безмилостно и предвидливо.

Следните мерки намаляват риска от ухапване:

  • Носете свободно облекло с дълги ръкави през лятото (покрийте кожата възможно най-пълно)
  • Затворете отворите за дрехи (крака и ръце), например с гума или щипка за велосипедист
  • Нанасяйте репелент срещу комари с ефективната химическа съставка диетилтолуамид (DEET) върху непокрити участъци от кожата на всеки три до четири часа. Минимална концентрация тридесет процента)

Мерки за помощ след ухапване

  • Дезинфекцирайте незабавно: плюйте върху него, докато се достигне алкохол или йод
  • Охладете срещу подуване (кубчета лед, студена подложка. Охлаждащ гел)
  • Натиснете резенчето лук върху раната на ухапването като естествен антибиотик и го поставете
  • Ако отокът е силен или ако натъртването се развие, консултирайте се с лекар (може да е необходим антибиотик)

Поява и поведение

Черните мухи, както и много други видове комари, се появяват все по-често призори и здрач. Те остават почти изключително извън сградите. На блатисти ливади и пасища със стадо крави и коне те допълват появата на конски мухи, които им приличат. Те се разпространяват и във водни басейни от всякакъв вид.

Съвети и трикове За разлика от другите хапещи насекоми, черните мухи са активни кръвопийци и паразити. Докато пчелите и осите бодат за защита, комарите атакуват специално. Шоу, движете се бързо и убивайте всяко животно, което може да бъде хванато, е посочено и силно препоръчително.