Подовата плоча в еднофамилна къща

Подовата плоча е основата, върху която ще бъде построена бъдещата ви къща. В тази статия ще научите каква функция изпълнява подовата плоча, какво струва и как е изградена обикновена подова плоча, за да изпълни идеално своята функция.

Функцията на основната плоча

По принцип плочата на пода е преходът между вашата фамилна къща и пода. Той обаче не е отговорен само за отделянето, което е необходимо поради причини като влага или мръсотия, но и за равномерно разпределение на теглото и по този начин висока степен на стабилност. Подовата плоча е незаменима и в случай на възможни деформации на пода, които могат да причинят щети на вашата къща.

  • Прочетете също - двуфамилна или еднофамилна къща?
  • Прочетете също - Разходите за електричество в еднофамилно жилище
  • Прочетете също - преобразуване на еднофамилен дом в двуфамилен

Промените в земята, причинени от топлина или студ, които могат да се разширят или свият, представляват особен риск за къщата - по време на строителния процес и след завършване.

Основата върху основата

Нито една подова плоча не би могла без фундамент. Следователно е наложително да се изгради фундамент преди издигането на подовата плоча. Самата основа не може да поеме функцията на подовата плоча, тъй като служи само за стабилизиране, но не и за ясно разделяне на къщата и земята.

Структурата на основната плоча

Обикновената подова плоча се състои от различни слоеве, всеки с различна функция. На първо място, сами изграждате плочата - дълбочината й обикновено е 80-100 см. След това така нареченият слой за чистота се нанася върху този основен слой - той предпазва от влага и вече има изолираща функция. Основата се нанася накрая върху този слой.

Разходите за нормална подова плоча обикновено са 70 - 100 евро, което възлиза на цена от 9800 до 14000 евро за площ от 140 квадратни метра.

Съвети и трикове С разработчик на имоти можете да сравните различните видове подови плочи в каталозите и по този начин да определите разходите и предимствата на различните варианти.