Уплътнете улука правилно

За да запечатате правилно улука, вече не ви трябват много ноу-хау, а само надеждното уплътняващо съединение или подходяща лепяща лента за надежден ремонт. Разбира се, все още има няколко малки точки, които трябва да разгледате.

Уплътняваща смес с армировка от влакна

Въпреки че можете да уплътните някои малки повреди, особено по шевовете, със специален силикон за външна употреба, най-надеждният вариант днес е трайно еластичен уплътнител (11,71 евро при Amazon *), който е подсилен със специални влакна.

  • Прочетете също - Оптимален наклон за улука
  • Прочетете също - Оценете цената на нов улук
  • Прочетете още - Капан за листа за улука осигурява добро оттичане на дъждовната вода

Запечатваща лента с алуминиево фолио

Един вид самозалепваща лента, която се състои от здраво алуминиево фолио и плътно лепило с уплътнители, надеждно запечатва дори по-големи дупки. Докато уплътнителят създава само щети с размер до един или два сантиметра.

Уплътняване на улука стъпка по стъпка

Преди да започнете да уплътнявате улука, трябва да проверите дали има повече зони на повреда, след което можете да ги поправите едновременно. След като е отворен, уплътнителят не може да се съхранява дълго, така че има смисъл да се поправи всичко веднага.

За да може укрепващият с влакна уплътнител или специалната лепяща лента да имат достатъчно време да изсъхнат, тази работа винаги трябва да се извършва през летните месеци.

  • Трайно еластично уплътняващо съединение
  • Разредител от синтетична смола
  • Четка / шпатула
  • фина шкурка
  • стълба

1. Чисто и сухо

Улукът трябва да е абсолютно чист и сух, ако искате да поправите дупки. Следователно улукът първо трябва да бъде почистен.

2. Нагрубете материала

Материалът на улука трябва да бъде леко грапав, така че да се свързва с уплътнителя в дългосрочен план. За целта леко шлайфайте засегнатите места с фина шкурка.

3. Нанесете уплътнител

Най-добре е да носите ръкавици, когато работите, защото подсиленият с влакна уплътнител е много лепкав. Тези свойства правят уплътнителя толкова ценен в улука. Нанасяте ги със стара четка или шпатула.

Най-добре е да използвате неща, които след това могат да бъдат изхвърлени в кошчето. Предупреждение, тези неща тогава са опасни отпадъци.

Съвети и трикове Трайно еластичен уплътнител, подсилен с влакна, не само ремонтира различни улуци от алуминий, цинк или пластмаса, но и много други неща.

Затова винаги трябва да имате този уплътнител в къщата. Винаги обаче трябва да купувате само малки контейнери, за да не изсъхне масата и да може да се затвори отново добре.