Уплътнете душа преди плочките

Ако искате да инсталирате нов душ, не само пространството в банята играе важна роля, но и правилното запечатване на душ кабина, ако в нея по-късно ще се полагат плочки.

Инсталирайте душ кабина с плочки

Дори когато инсталирате душ кабина, можете да свършите голяма част от работата сами, ако имате някои ръчни умения. По същество трябва да се извърши следната работа за монтаж и запечатване:

  • Прочетете още - Уплътняване на пукнатини в фугите на плочките под душа
  • Прочетете също - Запечатване на плочките под душа, дори след това
  • Прочетете още - Запечатване на душ с ленти
  • Първо, внимателно планирайте душ
  • Вземете вградените компоненти и ги подгответе, ако е необходимо
  • Запечатайте ъглите, фугите и душа, включително канализацията
  • облицовка на душа

Правилното уплътняване на душа е важно

Трябва да се избягва проникването на водата и по този начин значителни повреди по конструкцията на сградата, като се направи цялостно уплътнение при монтиране на всички душ елементи. За тази цел се използват различни помощни средства, като течни уплътнители, специална запечатваща лента в различни изпълнения за уплътняване на крайните региони и разбира се класически уплътнители като силикон. Особено зоната, директно под душа, трябва да бъде внимателно запечатана, защото плочките могат да бъдат повредени с течение на времето и могат да проникнат във вода в субстрата чрез тези щети, ако е необходимо.

Как да запечатате душа преди да поставите плочките

Важно е преди всичко за запечатване на зоната директно под душа, например с течно уплътняващо фолио, което може да се прилага много лесно и което предпазва субстрата ефективно от влага и проникване на влага. Поради непроницаемостта на водата, този течен филм се нарича и покриващ филм. Съществуват обаче и уплътняващи мембрани, които могат да се използват за по-големи подови и стенни повърхности. Уплътняващата лента е особено подходяща за запечатване на ъгли и ъгли на стената. Използването на уплътняващи яки за зоната около душа, например за уплътняване на водопроводи и канализационни тръби, също е много важно. обков за баня.

Обърнете внимание на пълен печат

Когато запечатвате душа си с плочки, обърнете внимание и на подовите ръбове и преходи, за да постигнете безпроблемно уплътнение. Също така трябва да обърнете внимание на правилното уплътняване на тръбните връзки или други инсталации. Важно е да се запечата цялата мокра площ върху голяма площ.