Изградете сами душа

Изградете си душ като домашен майстор. Изградете сами тава за душ или душ на нивото на пода. Всички важни стъпки за това. Използвайте го, за да подобрите комфорта си на живот.
В сравнение с ваните, душовете спестяват място и вода. Изграждането на душ самостоятелно е лесно за опитен майстор, който си направи сам. С душ той не само подобрява уелнес офертата си, но и спестява разходи за вода и отопление в бъдеще.
Душовете са изключително замърсени от водата. Ето защо има някои важни правила, които трябва да се вземат предвид при изграждането.

Стъпка 1: планирането

Душът изисква връзка с топла и студена вода, както и връзка към канализационната тръба. Следователно при планирането трябва да се вземе предвид дали тези връзки са налични или могат да бъдат създадени.
Душовете са с душ кабина от емайлирана ламарина, керамика или. Акрил издигнат. Друг вариант е душът на нивото на пода.
Точка за планиране 3 е преградата за душ, за която индустрията предоставя безброй модели.
Тези съображения трябва да бъдат съгласувани при планирането.

нашата препоръка

Душ система Cornat "Carballo " - хромирана - Квадратна душ кабина и ръчен душ с по 1 спрей тип -...
Към продукта

Стъпка 2: покупката

Не започвайте да изграждате душа, докато не сте закупили душ кабината, преградата за душ и смесителната батерия. Не разчитайте на измервания и т.н. от брошури, които се различават по-късно.

Стъпка 3: ВиК инсталация

Първо прокарайте тръбите за топла и студена вода и тръбата за отпадъчни води. За тази работа трябва да отворите пода и да създадете слотове за стена. Когато правите това, премахнете всички стари плочки и др. Едновременно. в зоната на новия душ. И накрая, създавате гладки повърхности за по-късно полагане на плочки.

Стъпка 4: Монтаж на душ кабината или. от пода на душ на нивото на пода

В началото на пода и по стените винаги има тюленово покритие. След това следва конструкцията на пода, при която канализационната тръба се довежда до необходимото място. След това душ кабината е монтирана и канализацията е свързана.

нашата препоръка

Пълен комплект - душ канал 70 см AQUABAD SDS Pro от неръждаема стомана вкл. Сито за коса, вертикално покритие,...
149,90 EUR Към продукта

Стъпка 5: работа с плочки

Сега поставете първо плочки по стените и работете в душ кабина. В случай на душ на пода, плочките на пода следват последно. Създайте водонепропускливи гъвкави фуги.

Стъпка 6: завършване

Сега монтирайте смесителната батерия и накрая душ кабината. Един ден след силиконовата фуга, следва първото удоволствие от душа.

нашата препоръка

Ferroplast монтажна рамка 2000, до 120 x 200 cm
117,00 EUR Към продукта