Горчицата от неръждаема стомана гори? Не е задължително!

Ако имате проблеми със страхотната и евентуално скъпа тава от неръждаема стомана, това всъщност може да се дължи на прекомерна чистота. Има няколко малки трика, които почти напълно предотвратяват изгарянето в тигана от неръждаема стомана. Ще ви покажем тук в триковете как можете дори да изпържите бъркани яйца с тиган от неръждаема стомана без никакви проблеми.

Източник на грешка при пране

Преди да го използвате за първи път, трябва да измиете тиганите веднъж с гореща вода. Трябва обаче в по-голямата си част сега да правите без препарат. След това е важно тиганът да се изплакне със студена вода и да се подсуши обилно с кърпа за чай без власинки.

  • Прочетете също - Правилно използване на тавата от неръждаема стомана
  • Прочетете също - почистване на тигана от неръждаема стомана - но внимателно!
  • Прочетете също - Изгаряне в тиган от неръждаема стомана - ето как работи

Избършете, не мийте

По време на първите няколко употреби все още може да се случи нещо да изгори върху вашата храна. Въпреки това не бива да миете тиганите. Съдомиялната машина е още по-лоша за повърхността. Колкото и да е необичайно, по-добре е да добавите малко масло в тигана вместо препарат.

След това сложете тигана за кратко върху горещата печка и изчакайте малко, докато изгорелите остатъци могат лесно да се разхлабят. След това можете да извадите грубата мръсотия с помощта на шпатула. Останалата мръсотия се изтрива от тигана с малко кухненска хартия. Ако тиганът е много замърсен или особено изгорял, трябва просто да повторите процеса отново.

Масло, така че да се подхлъзне

Не е нужно да добавяте много масло в тигана, храната не трябва да плава. Но маслото трябва да е топлоустойчиво и правилно загрято, преди храната ви да е в тигана. Тогава не бива да започвате да бъркате веднага, а нещо. Храната, която трябва да се пържи, често се отделя сама след кратко време на печене. По принцип не трябва да бъркате прекалено много в тиган от неръждаема стомана и да изчакате малко преди да завъртите.

  • не мийте с препарат
  • просто избършете с кухненска хартия
  • не в съдомиялната машина
  • Намажете с масло преди пържене
  • не обръщайте храната твърде рано
Съвети и трикове С тиган от неръждаема стомана всъщност не е абсолютно необходимо да горите правилно тигана. Но с малко масло и кори от картофи, тиган от неръждаема стомана също може да бъде изгорен разумно. Въпреки това тиганът също не трябва да се мие след това. В допълнение, ефектът изчезва значително по-бързо при тиган от неръждаема стомана, отколкото при стоманен тиган. След това тази процедура също трябва да се извърши отново.