Характеристиките и цените на антифриз чакъл

Във външната зона чакълът против замръзване се използва като дренаж и като закрепване. Може да се използва както като горен покривен слой, така и като облицовка. Сортирането и претеглянето на пропорциите на размера на зърната е решаващо, докато цените са сред ниските сред типовете чакъл.

Пътят на водата гарантира защита от замръзване

За да се поддържа работещ и надежден чакъл за защита от замръзване, поведението на просмукващата се вода е основното условие за предотвратяване на щети от замръзване. Качеството на добрия чакъл против замръзване се изразява в баланса между висока товароносимост, силна пресоваемост и в същото време достатъчна водопропускливост.

  • Прочетете също - Характеристиките и цените на руло чакъл
  • Прочетете също - цените за чакъл са дадени в тонове и кубични метри
  • Прочетете също - чакълът против замръзване се предлага на умерена цена

В допълнение към просмукването на водата в земята, зърнената смес от антифриз чакъл трябва да създаде ефект на разрушаване на капилярите. Той предотвратява проникването на водата да се издига отново. Равномерното разпределение на проникнала и просмукваща се вода възможно най-равномерно трябва да предотврати натрупването на вода на едно място. В случай на слана, всяко количество вода, което замръзва до лед, се превръща в малка "експлозивна бомба ".

Типични свойства и изключения

Когато сортирате и смесвате чакъл против замръзване, видът на скалата е по-малко важен от съотношенията на смесване, които осигуряват необходимата физическа ефективност. Следните свойства правят чакъл защитен от замръзване:

  • Малко или никакви пропорции на размерите на зърната под четири милиметра
  • Висока пропорция на малки, средни зърна между четири и осем милиметра
  • За горните слоеве, обща ширина на зърната от нула до 32 милиметра
  • За подструктурата, обща ширина на зърната от нула до 63 милиметра

Има регионални изисквания за чакъл за защита от замръзване, които могат да се различават от стандартните продукти и класове. Силно глинести почви, склонове и места, склонни към избухване, могат да изискват специални модификации на смесите. В отделни случаи може да се наложи да се увеличи делът на фин чакъл или дори пясък, или чакълът против замръзване трябва да е продукт, който е бил измит няколко пъти.

Толкова струва чакълът за защита от замръзване
1 тон антифриз чакъл (размер на зърната 0-6 mm) като насипен материал приблизително. 7 EUR
1 тон антифриз чакъл (размер на зърната 0-32 мм) като насипен материал приблизително. 14 EUR
1 тон антифриз чакъл (размер на зърната 0-63 мм) като насипен материал приблизително. 16 EUR
Съвети и трикове Ако търсите чакъл против замръзване, по възможност не го купувайте „от рафта“. Добрият търговец на строителни материали или квалифициран персонал за чакъл работи за местните условия и строителния проект.