Лесният начин за премахване на мухъл: Съвети и съвети

Мухълът се появява винаги там, където има твърде много влага, например в стени, тавани или подове. Последиците могат да бъдат опустошителни както за строителната тъкан, така и за вашето собствено здраве, поради което премахването на мухъл е важно.

Важно: най-честите причини за растежа на плесени

Намирането на причините за прекомерната влага е поне толкова важно, колкото и действителното премахване на мухъл. Има няколко опции:

  • Прочетете също - Премахване на плесен: Използвайте домашни средства или специални средства за защита
  • Прочетете също - Премахване на мухъл с алкохол и как действа
  • Прочетете също - Премахване на стенен мухъл и как работи
  • лоша или неправилна изолация на стени
  • липсващо или дефектно отопление и вентилация на (мазе) помещения
  • Кондензация на влага по твърде студени стени
  • течащи покриви, стени, прозорци или врати
  • неблагоприятна комбинация от лоша топлоизолация и нови и добре изолирани прозорци.

Отстранете причините и избягвайте мухъл

Не забравяйте да намерите причините за растежа на плесените. Това е единственият начин да избегнете образуването на нова плесен, която трябва да премахнете отново. Преди всичко това включва отстраняване на всякакви строителни дефекти под формата на течове в прозорци, врати или стени, адекватно и правилно отопление и редовно проветряване. Това важи особено за стаи, в които рядко отсядате, като мазета. Също така трябва да избягвате да поставяте мебелите си директно до стената, когато външните стени са хладни, така че да няма прекомерно натрупване на влага в стените.

Ако вече има плесен

Когато отстраните причините за образуването на плесен, трябва да обработите засегнатите стени или други повърхности с подходящи средства възможно най-скоро, така че плесента да не представлява риск за здравето. В процеса на премахване на мухъл можете например да използвате подходящ агент от специализиран търговец на дребно под формата на средство за отстраняване на плесени. Това е мощен дезинфектант, който помага да се отървете от мухъл. Когато използвате този продукт, осигурете добра вентилация и избягвайте директен контакт на кожата с формата. Най-добре е да носите защитно облекло, за да избегнете директен контакт със самата плесен.

Когато трябва да се отстранят големи повреди

Трябва да елиминирате големи повреди по повърхностите на стените, като премахнете мазилката или тапета и след това обработите основата с подходящо средство срещу плесен.