Бабината квартира - струва си в готовия семеен дом?

Популярен вариант за разширяване на пространството, предлагано в еднофамилен дом, е апартаментът за баба. Но тази инвестиция изобщо си заслужава? В тази статия ще научите предимствата и недостатъците на бабата в завършената фамилна къща.

Доход от наем или няколко поколения в къщата

Апартаментът за баба ви предлага много предимства, от които можете да се възползвате индивидуално. Бихте ли искали да осигурите жизнено пространство за потомците си, така че няколко поколения (или поне две) да могат да живеят под един покрив? Тогава апартаментът за баби е добър вариант: Той е не само значително по-евтин от двуфамилна къща, но предлага и сравними площи (при условие, че имате достатъчно жилищна площ).

  • Прочетете също - струва ли си еднофамилна къща с отделен апартамент?
  • Прочетете още - Еднофамилната къща като сглобяема къща
  • Прочетете още - Струва ли си сглобяема къща като двуфамилна къща?

Но може би бихте искали да използвате апартамента за баба, за да възвърнете направените инвестиции. Тогава наемането на полученото пространство е опция. Въпреки че имате редовни доходи от бабата, много хора намират пребиваването на непознати в собствената ви къща за твърде обременително, особено що се отнася до фоновия шум.

По-тясно пространство, отколкото в двуфамилна къща

Въпреки многото предимства на баба, трябва да отбележите, че в повечето случаи това не е пълноценен апартамент. Това се отнася преди всичко за наличното пространство: Като наемодател можете да предложите апартамента на максимум двама души; следователно голям брой заинтересовани страни се елиминират. Говорейки за отдаване под наем: ако във вашата еднофамилна къща живеят непознати, всякакви шумове могат да натоварят комфорта ви на живот.

Разбира се, трябва да се има предвид и първоначалната инвестиция: обзавеждането на апартамент за баба може да бъде скъпо (около 40-50.000 евро) и не носи доход, който е на нивото на двуфамилна къща. Така че ви трябва относително дълго време, за да възстановите направените разходи.

Тези предимства и недостатъци се отнасят както за масивни, така и за сглобяеми къщи. Поради най-често даваните модели от доставчици на сглобяеми къщи, обикновено е по-трудно да се обзаведе баба след това. Въпреки това, повечето разработчици на имоти ви предлагат достатъчно възможности за изграждане на апартамент за баба, при индивидуална консултация.

Съвети и трикове Заслужава ли си дадена квартира за баби зависи до голяма степен от вашия еднофамилен дом. Размерът, местоположението и опциите за разширяване играят важна роля. Вашият доставчик на сглобяеми къщи е правилният контакт за тази тема.