Финансиране за вентилационна система и какво е възможно

Когато строите или ремонтирате къща, често се налага да инсталирате вентилационна система. При определени условия има финансиране за това, от което можете да се възползвате. Размерът на финансирането зависи от различни фактори.

Получи субсидия за вентилационната система

Вентилационната система носи много разходи. Може би търсите начини да намалите донякъде тези разходи, като кандидатствате за субсидия за вентилационната система. Може да има до 5000 евро безвъзмездни средства, като алтернатива е възможно също да се получат заеми с ниска лихва. Има многобройни програми за финансиране или. Заеми, повечето от които се отпускат от Kreditanstalt für den Wiederaufbau (KfW). Като частно лице можете да се възползвате от програмите за субсидии точно толкова, колкото и като търговски строител.

  • Прочетете също - Получавайте финансиране за система за вентилация
  • Прочетете също - Вентилационна система за гаража
  • Прочетете още - Вентилационната система за мазето

Обновяване по енергийно ефективен начин с държавни субсидии

Съществува програма за финансиране на Kreditanstalt für Wiederaufbau, наречена "Енергийно ефективно реновиране ", с помощта на която преминаването към контролирана вентилация трябва да бъде субсидирано или с инвестиционна субсидия, или с помощта на нисколихвени заеми. За това обаче трябва да бъдат изпълнени няколко изисквания:

  • Той се отнася до заявление за сграда, подадено преди началото на 1995 г.
  • Финансирането се иска от KfW преди ремонта.
  • Трябва да се консултирате с външен експерт.
  • Това е централна или децентрализирана вентилационна система с рекуперация на топлина.

Субсидии за модерни вентилационни системи

Можете да кандидатствате за до 5000 евро или сума, еквивалентна на 10 процента от допустимите инвестиционни разходи, ако ще се инсталира вентилационната система. Многобройни мерки в рамките на такава инсталация са допустими за финансиране, като изпълнение на електрически връзки, мерки за стена и пробивни работи или необходими мазилки и бояджийски работи, за да назовем само няколко примера. Дори се отпускат средства за пускане в експлоатация, настройка на системата и различни измервания.

Получавайте субсидии за нови сгради

Можете също така да се възползвате от субсидии за нова сграда, ако разчитате на енергийно ефективен метод на строителство и използвате модерна вентилационна система с рекуперация. Във всеки случай си струва да научите повече за точните опции. Ако е необходимо, можете да спестите много пари или поне да вземете евтин заем за финансиране на вашия строителен проект или. инсталирането на вентилационна система.