Запечатайте прозорците със силикон и как да процедирате

Често е необходимо да се запечатат прозорците със силикон, за да се избегнат течения и да се получи адекватна защита срещу влага или влиянието на атмосферните влияния. Прочетете тук как да продължите най-добре при запечатване.

Използвайте силикон като уплътнител за уплътняване на прозорците

Фугирането на прозорците и запечатването на прозорците със силикон е необходимо, за да се спестят разходите за отопление и да се предотврати проникването на студ и влага през уплътненията на прозорците. Запечатването със силикон обаче трябва да се извършва правилно. Важно е да предотвратите появата на мухъл и в същото време да създадете перфектно уплътнение. Силиконът като уплътнител ви предлага някои предимства тук, както можете да видите в следния списък:

  • Прочетете още - Запечатване на прозорците със силикон и как да го направите
  • Прочетете също - силиконов кеп
  • Прочетете още - Кой силикон за стъкло за прозорци?
  • Силиконът е еластичен
  • има водоотблъскващи свойства
  • Предотвратява се растежът на гъбички и плесени
  • интересна алтернатива на други опции за запечатване като уплътняваща лента
  • Силиконът осигурява трайно уплътнение

Как трябва да продължите най-добре със запечатването на прозореца със силикон

Купете достатъчно силикон, за да можете да направите перфектно уплътнението. Обърнете внимание на информацията на производителя и съдържащата се в нея информация за количеството. Преди да започнете работа, трябва добре да почистите прозореца с вода и течност за миене. Също така, не забравяйте да почистите добре уплътняващите повърхности след почистване, така че силиконът да се залепи правилно. След това можете да започнете да прилагате уплътнителя. Но не поставяйте твърде много силикон в съединението, тъй като уплътнителят може да се разширява и разпределя сам. Ако е необходимо, маскирайте краищата на фугата с подходяща лепяща лента. След това оставете уплътнителя да изсъхне за определеното време. Най-добре е, ако планирате няколко дни за това време.

На какво друго трябва да обърнете внимание при работа със силиконов уплътнител

Ако нещо се обърка, определено трябва да премахнете излишния уплътнител (11,72 евро на Amazon *) с влажна гъба, преди да изсъхне. Можете да изгладите силиконовите фуги с помощта на подходящ инструмент. Ако е необходимо, можете да използвате и пръста си, който предварително сте потопили във вода с течност за миене. Работете много внимателно, за да получите перфектни уплътнения, които ще функционират перфектно в продължение на много години, като по този начин спестявате енергия.