Мистрия над плочките под душа

Ако старите плочки в банята или душа вече не изглеждат добре или са повредени, има различни варианти за ремонт на баня. Например можете да изгладите плочките и след това да ги измажете.

Когато трябва да се запълнят старите плочки

Плочките могат да бъдат изгладени сравнително лесно, ако е необходимо. Разбира се, имате нужда от подходящ грунд (36,80 евро на Amazon *), така че мазилката, приложена след това, да прилепва идеално към бившата плочка и след това повърхността да може да бъде обработена. Плочките с плочки се обработват по този начин в няколко стъпки, най-важните от които са изброени тук:

  • Прочетете също - Как да облицовате душа си на пода
  • Прочетете също - Запечатване на душ преди плочки
  • Прочетете още - Полагане на плочки без фуги под душа
  • Първо измийте старите плочки и ги изсушете старателно
  • Запълнете фугите, както и неравности или повреди с подходящ пълнител (4,25 евро на Amazon *) като пластмасова шпатула или пълнител
  • след това нанесете подходящ грунд
  • след това извършете по-нататъшна обработка на повърхността, като например нанасяне на мазилка за навиване
  • Накрая смесете и нанесете уплътнител за мокрите зони (например за душа или зоните около ваната)

Относително прост метод за създаване на нова повърхност

Особено за по-старите бани и душове, които вече не са облицовани с плочки, нанасянето на обикновена мазилка след пълнене е прост метод, за да остави една стара и доста достойна баня да блести в нов блясък. Новосъздадените по този начин повърхности могат да бъдат проектирани по желание. Като алтернатива на водоустойчивата мазилка, можете също така да осигурите на зоната под душа или около ваната подходящи панели за стените, за да получите водоустойчива повърхност. Обработката на мазилка или нанасянето на други стенни покрития ви дава много свобода за индивидуален дизайн на банята. Този метод е особено подходящ за хора, които нямат нито време, нито склонност (или опит) да пренареждат напълно банята.

Просто оставете старите плочки по стените

Този метод има и още едно предимство: вече не е нужно да отбивате старателно старите плочки от стените и след това да ги изхвърляте, както е необходимо при класическия ремонт на стари бани. Този прост метод ви спестява много труд и разходи за изхвърляне.