Франкфуртската керемида може да се намери в цяла Германия

Покривните керемиди от бетон, известни като Франкфуртски керемиди, представляват една от най-типичните покривни оптики по отношение на форма и външен вид. Отделните керемиди образуват полукръгли възвишения, които образуват плосък дренажен канал между тях.

Самостабилизиращ се

Франкфуртската керемида е разработена през 50-те години и оттогава е един от най-често използваните видове керемиди в Германия. Отделните керемиди имат стандартни размери и са известни със своето просто и взаимно поддържащо сглобяване.

  • Прочетете също - Цена на тиган „Франкфуртер“
  • Прочетете още - Цените на керемидите зависят от материала
  • Прочетете също - керемиди от пластмаса в най-различни форми

Формата на тиганите във Франкфурт позволява допустими отклонения в дължината на капака една върху друга. В резултат на това те могат да бъдат адаптирани към наклона на покрива и също така да бъдат положени за измерване върху еркерни прозорци, издатини и други структурни условия.

Покриването на покрив с франкфуртски керемиди е по-скоро като окачването му. В долната част има окачени мъниста, които се поставят върху летвите на покрива. Всеки тиган Frankfurter стабилизира плочките под него чрез припокриващото се окачване.

Горна повърхност и компоненти

Колкото по-стръмен е наклонът на покрива, толкова повече ще се припокриват отделните тигани. Стандартната дължина от 330 на 420 милиметра създава дължина на капака във вертикална посока между 312 и 345 милиметра. Широчината на палубата е триста милиметра.

Франкфуртските тигани се състоят от измит пясък, цимент, изгорен от варовик, железен оксид и вода. Стандартното тегло е малко под 4,4 килограма. За покриване на площ от един квадратен метър са необходими около десет тигана във Франкфурт, което отговаря на тегло от почти 44 килограма.

Доставчици и разходи

  • сутиени.de развива индустриалното производство на керемиди във Франкфурт и по този начин осигурява широкото им използване.
  • ес търговия със строителни материали.de носи продуктите на Braas и офертите винаги трябва да се сравняват с тези на самия производител.
  • dhd24.де, квока.de и други портали за обяви винаги предлагат оферти за керемиди във Франкфурт, както нови, така и употребявани.

Единичните цени на конвенционалните керемиди във Франкфурт са под едно евро, а продуктите с гладка повърхност Protegon са малко над едно евро. Единични цени за крайни камъни, билни и тазобедрени капачки между осем и петдесет евро.

Съвети и трикове Компанията Braas непрекъснато развива качеството на повърхността на своите керемиди във Франкфурт, за да сведе до минимум порьозността и по този начин да предотврати натрупването на мръсотия. Понастоящем продуктите на Protegon се оптимизират за тази цел.