армировката на фондацията

Укрепването на фондацията е изключително важно за повечето основи. Научете как да посочите основите и какво друго трябва да се обмисли. Защото има много различия в армировката на фондацията. В допълнение, не всяка основа получава армировка.

Свойства на бетон - затова подсилване на фондацията?

За да разберем по-добре защо е необходима армировка или укрепване за основаването, първо разгледайте изискванията и характеристиките. Най-важната задача на фундамент е да се абсорбира, разпределя натоварванията от строителството и след това да ги извлече в субстрата.

  • Също така прочетете - Фондация без бетон за градинска къща
  • Също така прочетете - Фондация за преглед на закрила
  • Също така четете - Фондация за пощенска кутия

Само полезните товар не винаги се вземат предвид. За по-големи структури и тези, които предлагат голяма площ, трябва да се обмислят и други механични влияния и други механични влияния. Следователно, товарите, които трябва да записват и извличат основа, понякога доста висока.

Сега е едновременно, така че свойствата на бетон да покажат, че строителният материал има ограничена якост на опън и якост на натиск. И двете свойства могат да бъдат подсилени от армировка. Бетонът не се счупва толкова бързо. Товарът на бетона се увеличава значително.

Основи, които се нуждаят от армировка

Първо трябва да се разграничат между различните основи. Най-важните три вида основи биха били:

  • основата на точката
  • Фондация "Свиз"
  • Основната плоча или основата на плочата

Други основи, които ние третираме поотделно, би било, например, Appiv Feedies.

Основни основи без армировка

Фондацията на точката обикновено се извършва без армиране или укрепване. Обикновено е от такова ниско оразмеряване, че налягането и якостта на опънът по отношение на връзката са повече от достатъчно високи.

Фондации със или без армировка на фундамент

Понякога вече изглежда с Фондация за лента. Въпреки че основите на лентата често се извършват без армировка на фундамент. Въпреки това тук е армировка. Особено в по-голям или. По-дълги ленти. Защото тук якостта на натиск с нарастваща дължина на основата не е толкова висока.

Основите на плочите за предпочитане се изграждат само с армировка на фундамент

Фондацията за плоча се извършва по-често без армировка. Но тук се препоръчва. Размерите са просто толкова големи, че тегленето и напречната сила страдат страдат. Ако плочата е наистина дългосрочна, армировката е неспокойна. По-специално, тъй като основите на плочите се използват, особено когато конструкцията, конструирана върху него или получените товари обикновено са по-високи.

Изисквания за армировката на фондацията

Сега се поставят изискванията за армиране. За фондации, основно произведения със структурни стоманени подложки се обработват като армировка. Подложките са оразмерени, така че да не могат да гледат отстрани, дъното или нагоре на бетона. В допълнение, няколко структурни стоманени подложки са свързани помежду си. За да направите това, отидете като родляв тел.

Вместо изграждането на стоманени постелки могат да се използват и в основата на лентата, т.е. по принцип железни пръти (с профилирана повърхност за по-добро сцепление). Монтажът се използва и когато изглежда извън основата в определени точки, когато се свързва със зидана или зидана зидария или излива от бетон.

Но дори и в този случай, монизиращото желязо трябва да се използва само ако тези допълнителни работи ще бъдат извършени възможно най-скоро. Заради бетонното въоръжаване на желязото са особено склонни към ръжда, което по този начин може да продължи в основата армировка в бетона. Това отслабва стабилността и по този начин е възможно да се реши статията.

Компресията на бетона

Наред с други неща по тази причина бетонът на фондацията също трябва да бъде компресиран веднага след леене. В допълнение към хомогенен бетон, превенцията се предотвратява по време на уплътняването. Отстраняването на течовете.

Lunker са включени в движение, т.е. мехурчета. Ако става въпрос за шлюза директно на армировката на фондацията, строителната стомана също се свърза с кислород. Корозията се насърчава, което може значително да повлияе на дълголетието и стабилността на фондацията.

Съвети и трикове след компресиране на основата, бетонът трябва да има достатъчно време да изсъхне. Като правило на палеца, можете да започнете 28 дни тук. Колкото по-голяма е основата, толкова по-дълго втвърдяването може да отнеме. Това също е важно, така че армировката на фондацията е наистина твърда и ефикасна в бетона.