изпускаща градинска помпа

Градинските помпи са доста малко спазени, докато извършват услугата си. Но става въпрос за дефект и водната помпа трябва да бъде заменена, това също означава кървене на градинската помпа по едно и също време. Научете как да изпуснете градината си помпа.

Разграничаване на дизайните на помпата на градинските помпи

Разбира се, може да се случи и инсталираната градинска помпа внезапно и очевидно признава вашата услуга. Също така в този случай кървенето на градинската помпа често може да накара помпата да работи правилно. Но първо е важно да се разграничат водните помпи, използвани като градинска помпа според тяхното функциониране:

  • Също прочетете - свързване на градинска помпа
  • Също така четете - направете градинската помпа Winterfest
  • Също така прочетете - капакът за градинска помпа
  • Помпи за изместване
  • Смукателни помпи

Помпите за изместване са най-често използвани

Екструзионните помпи поставят конвейерната среда (в случай на водата на градината помпа) в движение и го насърчават. Типична помпа за изместване е центробежната помпа. Тъй като те не могат да смучат вода и въздухът не могат да бъдат ефективно разселени, такава помпа трябва да бъде вентилационна. Следователно, тези помпи са най-вече потопени в средата, която ще бъде повишена, поради което те се наричат ​​потопяеми помпи.

Привидно смучене центробежна помпа

Следователно тази помпа трябва да бъде обменяна в средата, която ще се повиши. Сега има всъщност центробежни помпи, които се предлагат като самозабръснателни помпи. Но това е само частично правилно. Тези помпи не могат да поставят вода, когато има въздух между въздуха. Директната смукателна площ на тези помпи също трябва да издава директно в течността, която трябва да бъде пренесена. Алтернативно, смукателната линия трябва да бъде адаптирана към свойствата на тази предполагаема смукателна помпа:

  • Отдушвате смукателната линия преди всяка употреба
  • Вие монтирате крален клапан, потопен в изпомпваната среда, долните краища на тръбата

Клапанът на крака в всмукателния колектор

Клапанът на крака действа като обратен клапан. Водата, която е в смукателната линия, не може да се върне обратно в контейнера или фонтана от пътя. Така че, ако искате да инсталирате помпа, уверете се, че този крален вентил е наличен или. е функционален, а също така, че линията е напълно пълна с вода.

Кървене на градината помпа

Кръщението на самата градинска помпа е просто с такъв тип помпа. Помпата има капачка (както в някои mopeds пълнежът за двигателно масло), който може да развива. След това напълнете помпата с вода, докато не излезе. За някои помпи трябва също да зареждате вода по време на работа. Затова винаги трябва да прочетете ръководството за потребителя за градинската помпа, която използвате.

Не абсорбиращи помпи - кървенето не помага тук

Втората типа на помпата след това всмукващи помпи. Това обаче не е за центробежни помпи (моля, не бъркайте с предполагаемата центробежна помпа!), но най-вече така наречените бутални помпи. Тези помпи всъщност се всмукват. Въпреки това, вие определено трябва да вземете определената височина на доставка на помпата. В допълнение, смукателната линия трябва да бъде връзка с производителността на помпата.

Съвети и трикове височината на доставяне на помпата не се отнася до височината на геодезичната доставка (геодезиката означава нормална разлика във височината, такава като на хълма), но на възможната височина на водния стълб в метри, които могат да популяризират помпата, така че В случай на смукателна линия към тази дължина, която трябва да бъде преодоляна.Водната колона в метри показва отрицателното налягане, което може да смуче помпа. Между атмосферното свръхналягане и налягане 0 се говори за отрицателно налягане, под нула, от друга страна, вакуумът започва да изпомпва помпата, ако изобщо е в напълно затворена система.

Когато изпускате центробежна помпа, наистина напълно вентилиран. Дори висококачествените помпи вече не могат да насърчават с дял от над 8% въздух. Но смукателната линия изтича, въздухът се всмуква и става дума за кавитация. Под "градинската помпа не смучат" Научете какво може да бъде отговорно, ако не можете да изпуснете помпата, както трябва да бъде.