Градината помпата не смуче

Много собственици на градини имат собствен фонтан, който трябва да се управлява с градинска помпа. Но винаги има проблем, че градинската помпа не смуче вода. Затова създадохме един вид контролен списък за вас, ако вашата градинска помпа не смуче.

Въртящата се помпа отдавна е настъргана

По-рано, в градините, предимно плаващи помпи, за да открият, с които трябваше да изпомпват водата от фонтана в кладенеца. Градинските помпи отдавна не са много скъпи и предлагат значително повече комфорт. Но градинската помпа е инсталирана първо, внезапно не може да се насърчава вода.

 • Също прочетете - свързване на градинска помпа
 • Прочетете също - кървем градинската помпа
 • Също така прочетете - капакът за градинска помпа

Типични помпи като градинска помпа

Преди да отидем на подробности, които могат да бъдат отговорни, искаме да разграничим различните типове помпи:

 • Ротационни помпи
 • Потопяеми помпи (потопяема помпа (27,34 € в Amazon * N са центробежни помпи)
 • Смукателни помпи

Центробежната помпа всъщност не е внезапно

Центрификационните помпи основно не смучат след своя принцип на работа, но могат да бъдат построени. След това тези помпи имат корпус на помпа, който е запечатан до всмукателната тръба или всмукателната зона. Обикновено има така наречен крален клапан, който не е нищо друго освен едностранно блокиране или контролен клапан. Ако такава помпа вече е пълна с вода, водата се събира в корпуса на помпата.

Оборудване смукателната линия зависи от предишната помпа

Но сега е така, че фонтаните обикновено са богати на няколко метра дълбоко в земята, така че има съответно дълга смукателна линия. За модерни всмукателни тръби за кладенци, следователно, къщата също е прикрепена към такъв крален клапан в долния край на смукателната тръба, така че тя винаги е пълна с вода. Но има всмукателни тръби, които не могат да бъдат оборудвани, защото са оборудвани с смукателна помпа (бутална помпа).

Не забравяйте да изпуснете всмукателните линии, дори и с самозабръснателна центробежна помпа!

В този случай водата може да бъде засмукана само с центробежна помпа, ако целият прием е наистина пълен с вода. Дори частичното пълнене не е достатъчно, защото газът или въздушното съдържание никога не може да бъде повече от осем процента при центробежни помпи. Но в зависимост от помпата, няколко процента въздух може да стане критична.

Вътрешната линия (водна колона за височина на доставка)

В допълнение, трябва да отбележите, че помпата не може да насърчава по-висока от осем до десет метра вода в отворена система. Водната колона от десет метра е около атмосферното свръхналягане, в което живеем на земята. Означаваме диапазона между атмосферното налягане и нулевото налягане като отрицателно налягане. Всяко налягане под нула е вакуум, който не може да бъде генериран от помпа при обстоятелствата.

Всмукателната линия е по-дълга от височината на конвейера

Въпреки това, тъй като ефективната ефективност на помпата е винаги по-малка от 1 (по-малка от 100%) (ефективност на помпата минус хидравлична загуба на триене на помпата и минус механичната загуба на триене, дължаща се на задвижването), дори добрите помпи са ограничени до височина на транспортиране около 8 метра водна колона. Не можете да приравните височината на водния стълб с разлика в геодезиката (нормална височина). Височината на водната колона се отнася до дължината на всмукателния колектор с захранващото колело.

Интегриране на клапаните за по-дълги линии за поддръжка

По-дългите линии могат да бъдат преодолени само когато са инсталирани подходящи контролни вентили. В техническото приложение, но също така често се използват каскадни помпи, така че няколко помпи подред. На листа с данни към помпата, височината на доставка (височина на водния стълб) трябва да бъде посочена. Тази височина не може да бъде надвишена в дължината на всмукателния колектор. Също от решаващо значение е тогава диаметърът на производителността на тръбата, който трябва да бъде засмукан. От данните за помпата показва кой диаметър не може да бъде превишен. Диаметърът на тръбата е посочен като за всички тръби в инчове.

Плътността на всмукателната зона на помпата

В крайна сметка има грешки при монтажа на нова градинска помпа. Смукателният тракт трябва да бъде абсолютно здраво. Вече най-малкото изтичане осигурява кавитация в колелото за финансиране или. Работно колело. Каватацията описва формата на все по-големи газове или въздушни мехурчета в или на работното колело и обяснено. В зависимост от работното колело, тези въздушни мехурчета имат свойството да се съберат в конвейерното колело и влияят на скоростта на доставка, така отрицателна.

Контролен списък Ако градинската помпа не смуче

От всички посочени причини, това води до контролен списък. Ние сме ги сортирали с просто сложни (низходящи), така че те наистина могат да ги обработват на свой ред, винаги с най-вероятните разглеждани причини, поради което тяхната градинска помпа не смуча:

 • Грешна помпа (самостоятелно смучене, а не самоубийство - предпазливост с предполагаемо смучене центробежни помпи - при свързване към смукателната линия също напълнете всмукателната линия с вода
 • Отворете отвора за всмукване на помпата и запълнете с вода (инструкции за експлоатация)
 • Напълнете смукателната линия пред помпата с вода (не самопоглъщаща помпа, но не и ротационни помпи с корпус на помпата, затворен от клапан!Да се)
 • Връзка на приемането не стегнато (коноп или тефлон за запечатване на конеца)
 • Лига с свързана, многочайно всмукателна тръба
 • За помпи с филтър върху приема на евентуално безскрих
 • Твърде дълга смукателна линия във фонтана (помпа за сравнение помпата на помпата според информационния лист и всмукателната линия на дължината, която е ограничена до 5 до 8 метра в зависимост от помпата)
 • Дефектен уплътнителен клапан на декларираната центробежна помпа за самостоятелно очи
 • Липсващ или изпускащ крачен клапан в долната част на смукателната линия

Така че може да бъде бързо, че те са свързани с грешна помпа или просто помпа е донякъде объркваща (самоубийната центробежна помпа има само затворена и пълна с корпуса на флуидната помпа и засмукването трябва да бъде директно в течността, за да бъде засмукана). При около 90% от всички нецелеви градински помпи, обаче, течът в приемната зона е отговорен.

Съвети и трикове Разбира се, ние ви предлагаме в House Journal да изпомпвате повече статии. Както и функцията на потопяемите помпи, тъй като тук може да има и огромни различия. Някои могат да се използват като градинска помпа, потопена в течността, докато други не.