Подгответе раждането правилно: създайте своя план за раждане

Времето ще дойде скоро: бебето идва! С плана за раждане можете, наред с други неща, да планирате кой е допуснат до родилната зала и в коя позиция искате да донесете детето на света. Научете повече тук!

Планът за раждане е един вид списък с желания за раждането на вашето бебе! В него можете да запишете какви желания и конкретни идеи имате за раждането. Например искате вашият партньор или някой друг да присъства на раждането? Обикновено не искате разрязване на перинеума или PDA при всички обстоятелства? Искате ли само да кърмите бебето си или може да му се даде заместител на кърмата?? Как бихте искали да донесете бебето си на света: във ваната, на столчето за раждане или в леглото?

Някои жени смятат, че планът за раждане е излишен - те вече знаят какво точно искат и че могат да прокарат идеите си по време на раждането. Или партньорът присъства на раждането и знае точно за конкретните желания на родилката - и ги изпълнява. Други бременни жени просто позволяват раждането да дойде и спонтанно решават какво искат.

Много жени обаче не са сигурни, защото имат конкретни идеи, но не знаят дали все още могат да ги изразят по време на раждането или ще бъдат взети на сериозно. В този случай е препоръчително да се създаде план за раждане рано. Дори и да не се използва за раждането, това може да ви помогне да разберете как точно очаквате да се случи раждането. Има някои неща, за които може би изобщо не сте се сетили. Планът за раждане може също да ви помогне да обсъдите желанията си с партньора си.

И ако представите точен план на персонала на клиниката и вашата акушерка, те ще могат по-добре да изпълнят вашите желания. Но имайте предвид, че не може да се планира раждане до последния детайл. Независимо от усложненията, винаги могат да възникнат неща, които ще нарушат плана ви за раждане. Може би осъзнавате по време на раждането, че все пак не искате да раждате във ваната. Или сте толкова изтощени след раждането, че партньорът ви трябва първо да вземе детето, дори ако преди това сте си го представяли по различен начин. Въпреки това планът за раждане може да представи конкретно вашите желания и да улесни тяхното изпълнение.

Ако действително възникнат усложнения, планът може да поеме част от страха, че ситуацията може да ви се изплъзне. Например определете какво трябва да се случи, ако цезарово сечение внезапно се наложи или вие или вашето дете трябва да бъдете прехвърлени в специализирана клиника.
Тук можете да създадете свой личен план за раждане!

Можете да намерите повече информация на onmeda.де.