ВСЕКИ трябва да знае историята зад тази тъжна снимка

Ужасяващите снимки на малката Надежда обикалят света в момента.

Това е образ, който в момента тресе хората по целия свят. Руса помощница снабдява мъничко, кльощаво африканско момче с вода. Но дори по-сърцераздирателна от тази снимка е историята зад нея. Русата жена се казва Аня Ринггрен Ловен и е служител в развитието от Дания. Тя кръщава момчето Надежда. Тя избира английската дума за „надежда“, защото тя е символ на надежда за много деца в Западна Африка - въпреки жестоката си съдба.

Аня, основател на датската фондация „DINNødhjælp“, откри Хоуп, която беше само на две години, в ужасно състояние на улица в Нигерия в края на януари 2016 г. Той е напълно гол, занемарен, измършавял и нападнат от червеи. Сякаш е загубил всякаква надежда, той се разхожда с празен поглед и с последната част от жизнената си сила. Около осем месеца той живееше на остатъците от храна, която минувачите му хвърляха и трябваше да пие мръсна вода.

Твърди се, че Хоуп е обвинен в магьосничество от родителите си и в резултат е изоставен на улицата. Те мислят, че момчето е прокълнато. И това не е необичайно в Нигерия. Редица много суеверни хора изхвърлят децата си, защото ги обвиняват за всяко нещастие, сполетяло семейството - лоша реколта, смърт или ХИВ инфекция.

© Facebook / Anja Ringgren Lovén

Въпреки че датската организация е специализирана в подобни случаи на „деца-вещици“, този случай е особено труден за тях. Според спасителите, Хоуп е бил „повече мъртъв, отколкото жив“, когато са го взели от улицата. "Когато го видях, кръвта ми замръзна. Бях толкова шокирана ", обяснява Аня. Тя отвежда 2-годишното дете направо в болницата, където трябва да започне дългият му път към по-добър живот.

© Facebook / Anja Ringgren Lovén

Снимките и историята на малката Надежда бяха публикувани във Facebook и веднага се разпространиха по целия свят. Въпреки жестоката си съдба, момчето дори може да бъде видяно отново усмихнато на някои от снимките. "Състоянието му вече е стабилно ", казаха от организацията. "Той има достатъчно сила да се изправи и да се усмихне сам. Той е силно момче!"

Благодарение на многото хора, които разбраха за Аня и нейната организация, до момента са събрани над 1 милион корони като дарения (около 133.000 евро). Anja иска да използва парите за изграждане на клиника, за да може да помогне на децата в риск в Нигерия още по-бързо и по-директно.

© Facebook / Anja Ringgren Lovén

Ако искате повече информация за работата на Аня, разгледайте страницата на организацията във Facebook.