най-големият образователен месмор: знаеш ли?

Храната прави голяма и силна, телевизията прави глупави - използвали ли сте някога такива изречения? Всъщност поставя най-малко от тях истината. Бихте знаели всичко това?

Добри приятели, познати, книги, телевизионни програми - навсякъде, където се предполагаме, че е полезен съвет за детското образование. Но това, което е вярно и какво не е вярно? Има много образователни съобщения, които упоритите кръга и родителите и децата правят живота труден.

Малки деца, малки притеснения ...

... Големи деца, големи притеснения - е популярна поговорка на родителите. Особено от тези, чиито деца са заседнали в пубертета. Всъщност, но родителите на малки деца правят много повече притеснения, особено благосъстоянието на потомството. Тъй като сме честни, колкото по-малките са децата, толкова по-зависими са родителите от нас.
Вече се чувстват бебета, ако останат сами и да се хванат да плачат. Задачата на родителите е да поеме този страх. Ето защо прекарваме толкова много време с бебето и го оставяме сам за кратко време. Само защото детето научава, че е безопасно с мама и татко, той може да изследва света през следващите години без страх.
И точно там много родители започват много време на притеснения. Детето ми нарушава играе? Добре ли е в училище? Приятелите му упражняват лошо влияние върху детето ми? Дори и да падне усилено, скъпи родители, да се върне при вас и вашите притеснения и нека детето ви да прави малки грешки. Само тогава ще бъде самостоятелно заето лице и ще се разрасна ежедневно.
Колкото по-възрастни стават децата, толкова по-малко имате нужда от нас като родители, дори ако образованието, разбира се, не спира.

Храненето прави големи и силни

Ние всички искаме да научим децата си от малки до здравословна и балансирана диета. И ние също обичаме да казваме, казва, че "храната прави големи и силни", или "изядени добре, в противен случай времето ще бъде лошо", така че малките ядат, например, техните зеленчуци,. За съжаление, това понякога причинява точно обратното.
Защото глупавите са нашите деца всички и изобщо не и ако те идват след това, времето не е в зависимост от тяхното доволно или неизползвано ястие, да, след това да приветстваме родителите, но смешни. След това остават зеленчуците.

Но че децата все още научават, че храната е важна и може да бъде здрава и вкусна, трябва да ги интегрираме в целия процес. Вземете го с вас, за да купите, обяснявате откъде идват всички храни, се стремят да правят нещата заедно, всички те да ги вкусят и да ги подготвят заедно. Домашна храна все още вкусва най-добре. И тогава това също го прави гарантиран голям и силен.

Телевизията прави глупави

Няма представа колко телевизия сте използвали за по-рано, но аз наистина не трябва да седя тук и да не мога да напиша тази статия, ако това изявление ще се прилага. За телевизия сама, разбира се, не е глупаво. Много повече е от решаващо значение, какво и колко дълги деца гледат телевизия.
Вместо обща забрана, към която родителите обичат да се справят днес, трябва да отделите време и да гледате телевизия заедно с детето си. Присъединете се с подходяща за възрастта програма и определя фиксирани времена. Има не само безсмислена анимация и серия карикатура, но много добре познания, които предават на децата по забавен начин. Така че телевизията може дори да направи малко по-умен.

Компютрите са опасни

Добре, добре, в повечето глави компютри не са дълго време, но така или иначе, много родители смятат, че децата не трябва да седят твърде рано на компютъра. Всъщност обаче ето как и когато носите деца на средния компютър. Просто поставете децата пред компютъра или лаптопа, определено е погрешно мото. Но ако родителите и децата откриват интернет заедно, когато родителите показват децата си как и къде могат да намерят неща, които се интересуват и ако те също така обясняват какви опасности в интернет, тогава компютърът не е абсолютно никаква опасност.
Грешка е да се вярва, че децата трябва да работят първо, за да работят с компютър. Обратното е случаят. Колкото повече деца научават отговорното обработване на компютър и интернет, толкова по-добре. Най-късно в училище, малките се сблъскват с него, ако погледнат домашното, събират точки за четене или изследване на лекции. И ако вече знаете как всичко работи, ученето ви прави много по-забавно.

Образованието е сериозен въпрос

Образованието може да е сериозна загриженост, но затова тя трябва да бъде сериозна афера? Казваме "не", защото децата се нуждаят от хумор. Много. Защото хуморът е неразделна част от емоционалната интелигентност, която децата могат да развият. Хуморът е свързан с увереност и оптимизъм, две неща, които детето трябва да порасне щастливо.
Така че, скъпи родители, смея се с децата си и са глупави. И дори ако детето ви създава или прави правила, тя се отнася до. Говорете заедно защо искате да направите определени неща или защо други неща могат да бъдат забранени. Само ако детето ви разбира позицията ви, тя ще бъде насочена според вашите претенции.

В края на краищата се броят на изпълнението

Децата обичат да се измерват със себе си и с други деца. За тях това е голямо постижение на успеха, ако сте първите, които пристигат в състезанието в дестинацията или пишете най-добрата класа. Успехът означава късмет за вас. Следователно изпълнението е важно без съмнение.
Но работата сама не е всичко. Най-късно в училище децата научават, че не винаги могат да бъдат най-добрите. Следователно не упражнява натиск върху детето ви и го кара да е максимално изпълнение. Конзолите, когато има по-малко успех и му помогни, ако не знае повече. Само по този начин детето ви научава, че въпреки много усилия и усилия, резултатът не винаги трябва да е най-добрият. Все още можете да се гордеете със себе си.

Майката като най-добър приятел

Връзката родител-дете е най-устойчивата и най-интензивна връзка, която хората отиват. Разбира се, би било хубаво, ако бяхте като истинско, дълбоко приятелство. Но честно: ние наистина искаме да бъдем най-добрият приятел на нашите деца? Разбира се, в теорията, в края на краищата, ще доведе до всичко, щеше да знае добре за другото решение.
На практика обаче е, че фактът, че сте майката, не променя нищо. Да бъдеш най-добри приятели, изисква равенство. Като родител, обаче, вашата работа е да защитите детето си да бъде роля за модел, за да го насочите. Следователно, толкова важно е доброто съотношение родителско дете, да покаже детето си, че най-накрая сте казали това.