Почистете гуменото уплътнение на душа

Душът и душ кабината са изложени на високи нива на влага, варовикови отлагания или замърсяване. Гумените уплътнения, използвани на някои места, също трябва да бъдат добре почистени и да се отстранят грозните отлагания при почистване на душ кабината.

Използвайте прости домашни средства за почистване на пломбите

По-специално безрамковите душ кабини са оборудвани с гумени уплътнения, за да се предотврати проникване или повреда. Предотвратява изтичането на вода и влага. С течение на времето те стават крехки и много мръсни. Простите домашни средства често могат да помогнат срещу замърсяването. Ето някои от тях:

  • Прочетете също - почистете обезцветеното уплътнение на душа
  • Прочетете също - почистете сифона под душа
  • Също така четете - почистете плъзгащата се врата под душа
  • смес от около две трети вода и трети оцет
  • Използвайте паста за зъби за почистване на уплътненията
  • Поставете лимонов камък за почистване на гумените уплътнения
  • Използвайте натриев бикарбонат като добре изпитани всички цели средства за почистване и дезинфекция

Как да използвате детергентите

Можете да разтриете уплътненията със смес от вода и оцет, за да елиминирате всички петна. След това измийте уплътненията с чиста вода и изсушете с чиста кърпа, за да елиминирате последните остатъци. По същия начин той работи и с паста за зъби, която дори може да направи мухъл и да елиминира лошите миризми. Тук също трябва първо да използвате почистващия агент, преди да измиете примесите с чиста кърпа. Почистването може да се извърши и с малка гъба и лимонов камък. Дори и при този метод, не забравяйте да изплакнете пломбите с чиста вода и да ги изсушите старателно.

Почистете и дезинфекцирайте уплътненията и другите повърхности

Натриевият бикарбонат се счита за добър универсален продукт за почистване и дезинфекция. Направете смес между малко вода и препарат, така че да получите бяла маса. С това съединение разтривате старателно гумените уплътнения, преди да изплакнете повърхностите, които са отстранени от замърсяване по този начин, с чиста вода и отново да ги изсушите добре.

Когато гумените уплътнения са повредени

Гумените уплътнения в душа ли са или. вече повредени на душ кабината, би било по-добре да я замените. Можете да получите подходящ заместител за повечето душ кабини от специализирани дилъри. Освен това уплътненията обикновено могат да бъдат заменени относително лесно. Най-добре е да попитате производителя или ВиК компания как най-добре можете да получите правилните пломби.