Укрепването на наклона с растителни пръстени и как може да се извърши

Растителните пръстени са много прости и декоративни решения, когато трябва да се прикрепят насипи или склонове. Те са много подходящи за постоянна армировка на склонове, но не могат да бъдат създадени без подходяща основа.

Правилната подготовка е важна

За да можете да създадете армировка на склона с помощта на растителни камъни, което е приятно допълнение към вашата градина, за съжаление трябва да извършите и малко по-обширна подготвителна работа. Камъните могат да се използват като защита на личния живот или защита от вятър, но също така и за преодоляване на разликите във височината. Например, растителните камъни с вдлъбнатина от едната страна често се използват за подреждането им по най-различни начини. Кухината може да се използва за укрепване, така установено с цветя или други растения. Трябва обаче да създадете подходяща основа, преди да можете да поставите камъните за засаждане. Това е особено вярно, когато се монтира на наклон.

  • Прочетете също - използване на бронирани камъни за подсилване на склонове
  • Прочетете също - Укрепването на наклона с дърво и как се извършва
  • Прочетете още - Укрепване на наклона с камъни

Необходимите работни стъпки за армировката на склона

Ако вече сте избрали подходящо място, трябва да изпълните следните работни стъпки, като подготвителната работа е особено важна:

  • маркирайте предвидената площ
  • Изкопайте района достатъчно дълбоко за основата
  • Поставете и компресирайте слой от защита от замръзване
  • след това положете достатъчно дебел слой бетон
  • Поставете пръстените за засаждане един след друг в желаната посока, като обърнете внимание на точното подравняване
  • Напълнете около една трета от долния ред камъни с чакъл
  • създайте засипка и задайте следните камъни, като напълните растителните пръстени с пръст или. поставете желания пълнеж в пръстените за засаждане

Какво трябва да имате предвид, когато правите тази работа

Редовете камъни се поставят на редове отзад с приставка, като съответните пломби след това се изсипват в пръстените за засаждане. Работете нагоре ред по ред. Уверете се, че запълването е направено от мразоустойчив материал и че контактните повърхности на камъните трябва да бъдат компресирани съответно. От съществено значение е да спазвате инструкциите на съответния производител. Показаната тук процедура, разбира се, може да има само примерен характер. Ако имате работа с по-големи пръстени за засаждане, определено ще ви е необходима помощ от поне още един човек, за да можете да поставите камъните точно, вероятно с инструменти.