Дървеният гараж и разрешението за строеж за него

За съжаление, когато планирате гараж, много често се забравя да се получи разрешение за строеж. В крайна сметка разрешение за строеж на гараж или навес за градина се изисква в почти всички федерални провинции. Във всеки случай трябва да попитате.

Получаване на такова разрешение за строеж на гаражи

На практика няма значение дали искате да построите дървен гараж от сглобяеми части или гараж, който сте построили сами. Обикновено можете да получите разрешение за строеж от строителните органи без никакви допълнителни проблеми. Единствените изключения са, ако планираният гараж трябва да бъде особено голям, т.е.превишава определени външни размери, или ако върху него трябва да се изгради горен етаж като жилищна площ. Има обаче няколко неща, които трябва да вземете предвид, които играят важна роля, като например следното:

  • Прочетете също - Разрешение за строеж на гараж - Задължително?
  • Прочетете също - разходите за изграждане на гараж
  • Прочетете също - дуплекс гараж - какви разходи трябва да изчислите?
  • размера на дървения гараж, който ще бъде построен
  • необходимото минимално разстояние до съседния имот
  • наличието на план за гаража

За какво друго трябва да внимавате?

Има някои специални разпоредби, от които можете да се възползвате като бъдещ собственик на дървен гараж. Ако например определени минимални разстояния до съседни имоти не могат да се поддържат, например, защото имотът е твърде малък, могат да се прилагат специални разпоредби. Това обикновено изисква съгласието на собственика на съседния имот. Ако имате доставчик за гараж или. Имайте предвид сглобяем гараж, трябва да ги попитате дали могат да се погрижат за необходимите формалности по отношение на разрешението за строеж. това предлага. За това ви трябват някои документи като текущ извлечение от билета за полет, план за място на съществуващи сгради и план за развитие.

Ако искате сами да построите гаража

Ако строителството трябва да се извърши самостоятелно, не ви остава нищо друго освен да се погрижите сами за строителния план и разрешителното за строеж. Вашето предимство: Можете да планирате гаража според собствените си идеи и да го построите по-късно, при условие че е издадено разрешение за строеж. Трябва обаче да имате предвид, че цените на сглобяемите гаражи, които са лесни за настройка, много често са доста ниски, в някои случаи дори доста под цените за изграждане на гараж. Между другото: Дори да не се нуждаете от разрешение за строеж, пак трябва да се придържате към определени разпоредби, например публичноправните разпоредби в съответната федерална провинция, като например максималната височина и площ на съответната сграда.