Изграждането на дървена балкон

Дървени балкони гледат на пръв поглед като прости конструкции. Въпреки че всъщност са, все пак изграждането на дървена балкон се основава на многобройния опит и особеностите на такъв компонент при изложена позиция на фасада на къща. По-долу сме обобщили най-важните характеристики на изграждането на дървени балкони за вас.

Разграничаване на дървени балкони след строителството

Дървени балкони не само имат свой собствен характер, те също така оформят цялостната картина на една къща или фасадата значително. На пръв поглед могат да бъдат признати няколко диференцирани разлики с просто окото:

 • Също така прочетете - дървената балкон
 • Също така четете - изградете дървен балкон сам
 • Също така прочетете - изтрийте дървен балкон
 • Самоустоищ дървен балкон
 • не-самостоятелната, поне във фасадата дървена балкон
 • защитена от времето дървена балкон
 • Дървената балкона е напълно изложена на времето

Самоустоищ дървен балкон

Дървесината е подходяща и за разбиране на домашните подобрения като оптимален материал. Особено самостоятелната дървена балкона също има някои предимства в това отношение. Така че самостоятелната дървена балкон може да бъде изградена със съответния опит и от подобрението на дома. Между другото изграждате дървен балкон сами, ще научите тук.

Не-самостоятелен дървен балкон

Тя не трябва да се намесва в сградата на сградата. По-скоро балконът е просто самостоятелен за фасадата. Несесово поддържащата дървена балкон е малко по-сложна. Греди, които вземат земята, но също и за привързаността на парапета или. Серията служи, трябва да бъде здраво свързана с сградата на къщата или. Свържи се.

Последващо изграждане на дървена балкон

В случай на съществуваща конструкция, това означава значителни разходи за преобразуване, като нови сгради, които са толкова балкон, трябва да бъдат погълнати от архитекта в цялостното планиране. Следователно, подобряването на дома се интересува повече от самоуправляващото се изграждане на дървена тераса. Това може да се отличава отново в допълнение към устойчивостта на атмосферни влияния и незащитена конструкция.

Конструкцията е изложена на това влияние на времето

Особено при използване на естественото строителство материал е от голямо значение, защото всички метеорологични условия действат по различен начин на изграждането на балкона:

 • UV лъчение на слънцето
 • Влага и мокро (дъжд, сняг и лед)
 • Температурни колебания

В резултат на това дървото се променя за постоянно. Тя деформира, абсорбира влагата и ги дава. UV лъчението определя органичния състав на дървото (лигнинът е унищожен). В същото време дървото е кървене (настъпи някои дървесни съставки, просрочените просрочени лица са видими).

Щетите от заразяване

Тези щети причинява по-специално зеленчуковите и животински моливи почти резистивния начин в дървото. В евентуално заразяване или. Следователно съответното увреждане трябва да бъде разграничено в изграждането на балкона съгласно определени компоненти, а именно поддържащите и не-поддържащи компоненти. По-специално структурните компоненти на строителството трябва да бъдат защитени по-специално.

Използване и използване на класове, под които пада дървеният балкон

Ето защо дървените балкони се класифицират съответно в изграждането им в някои DIN правилника.

DIN 1053, използвайте класове:

 • Употреба клас 2: покрити, отворени конструкции
 • Клас на използване 3: Времето открити конструкции

Има и класификация в полезните класове, които са подобни, но по-подробно. В DIN 68800-1, това се отличава, както следва:

 • Устойчивост на атмосферни влияния (без индикатен стрес поради времето)
 • Устойчивост на атмосферни влияния (постоянен стрес поради метеорологични условия)
 • Строителство без пръскане на вода
 • Конструкции с пръскаща вода и избухвания

Строителните и дървените имоти трябва да бъдат координирани

След това, например, съответните спецификации следват как трябва да бъдат свързани индивидуалните дървесни компоненти на балкона им. Разрешени са дистрибуции за това как да се свързват дърводелците, например в зависимост от използването и използването на класове или. не е позволено. Връзки от други материали като метал (винтове, нокти, скоби, резбовани пръти (12,40 € в Amazon *) и почистването) не трябва да бъдат корозирали и трябва да бъдат поне галванично лекувани.

Какво да разгледаме всичко в изграждането на дървен балкон

Дори и предварителната обработка и вид дърво (например, импрегнирана дървесина на котелното налягане), е изключена съгласно тези класификации, по-специално за носене на компоненти, изложени на времето, които са изложени на времето. Той заключава, че изграждането на дървена балкон трябва да бъде много добре планирано. Следователно следните критерии са от съществено значение: t

 • Стил
 • Лечение на дървото
 • Употреба и използване на класове
 • Техники за свързване
 • Защита или. Изпълнение на стойката

Така че не можете да се прецакате и просто да завивате дървена балкон според вашите идеи "винт" или на монтирания на стената. Ако е необходимо, може да се наложи да запечатате дървената балкон и да обновителните контролни работи и изисквания в дървената балкон.

Съвети и трикове, но преди да влезете в фазата на планиране, първо трябва да изясните дали можете дори да инсталирате балкон. Докато строителният кодекс и приложимите държавни регламенти определят основните разпоредби, общината в плана за развитие се записва подробни изисквания. За изграждане на дървена балкон, е необходимо разрешение за строеж или строителен дисплей (в зависимост от държавата). Това от своя страна изисква подходящи планове от сертифицирани лица и дружества.