Разходите за обновяване на дървени стълби

Разходите за обновяване на дървени стълби се състоят от няколко работни стъпки, които зависят от първоначалното състояние и вида на конструкцията. Обновяването на стъпала и въжета е задължително и могат да се добавят парапет или парапет, които се обработват или облицоват само.

Преобличане или възстановяване

Една от основните задачи при ремонт на дървени стълби е опесъчаването поне на стъпалата. Ако ще се ремонтира оригиналната дървесина, шлайфането на стълбите трябва да се извърши по-задълбочено, отколкото при покритие, облицовка или удвояване. Разликата в разходите за чистото шлайфане може да бъде до петдесет процента.

  • Прочетете също - Деветте фактора в цената на ново дървено стълбище
  • Прочетете още - Реновиране на дървени стълби в пет стъпки
  • Прочетете още - ремонт на дървени стълби с ламинат

Голяма разлика в обема на работата е намерението да се модернизира или възстанови дървеното стълбище. При модернизацията се използват допълнителни материали, които причиняват разходи. Поради това подготвителните мерки са по-малко сложни.

При възстановяване първоначалното състояние на дървените стълби се възстановява възможно най-добре. По този начин трябва да се извърши много фина шлифовъчна работа, която в зависимост от конструкцията на стълбището може да достигне до изкуствено шлайфане на, например, струговани или издълбани перила. Освен това старите покрития, бои и лакове могат да бъдат премахнати, което в някои случаи може да бъде постигнато само чрез оголване.

Строител на стълби, дърводелец или дърводелец

Най-евтините оферти с фиксирана ставка за нормални дървени стълби с 13-15 стъпала с прав ход при фирми за строителство на стълбища от 1000 евро, около 250 евро трябва да бъдат изчислени допълнително за всеки тримесечен завой. Дърводелци и дърводелци предлагат същата работа от 2000 евро.

Когато ремонтирате дървените стълби, шлайфането представлява около две пети от общите разходи. Ремонтите, които могат да увеличат обема на шлайфането до половината от общите разходи, са много различни. Този артикул не се прилага, ако дървените стълби са облицовани или покрити.

Личният принос намалява разходите

Много компании в дървената конструкция на стълби предлагат модели за намаляване на разходите за работа. Като предприемате самостоятелно отделни работни стъпки, разходите за обновяване или възстановяване могат да бъдат намалени с до тридесет процента.

Съвети и трикове Проверете желаната и необходима степен на обновяване на вашето дървено стълбище. Често е достатъчно просто да обновите стълбището и да лакирате, намажете или боядисате останалите компоненти.