Изчислете цената на паркетния под

Висококачественият паркетен под повишава качеството на живот и ще продължи много десетилетия или дори векове, ако се грижи правилно. Какво трябва да инвестирате, за да се възползвате от фин паркет в собствените си четири стени?

Неща, които трябва да знаете за изчисляването на цената

Цената на паркетния под зависи преди всичко от броя квадратни метри на вашия под. Но цените на материалите за паркет също се различават значително: Можете да получите евтин корабен под на офертна цена за около 15 до 25 евро на квадратен метър.

нашата препоръка

Д-р. Защитен почистващ препарат за паркет и корк; 750 мл
9,99 EUR Към продукта

От друга страна, за паркет, направен от истински дъб, можете да се съобразите с разходи от около 80 евро. Цената на чистия материал може дори да нарасне до около 200 евро на квадратен метър, ако имате много специален вкус.

Ако не искате сами да полагате паркет, разбира се, има разходи за майстора: Изчислете около 15 евро на квадратен метър за обикновен клик паркет, малко повече за паркет с език и бразда.

Паркет: разходи за примерния проект

Средният паркет на пода струва около 40 евро на квадратен метър, плюс PE фолио като бариера срещу влага и шумоизолация на краката. Бариерата срещу влага се препоръчва особено когато подът е студено валцуван, например корковият корк се предлага като екологична шумоизолация на краката.

нашата препоръка

Комплект за полагане на Wolfcraft за ламинат 6931000 I Инструмент за полагане на ламинат, паркет или корк I...
7,89 EUR Към продукта

За да се намалят разходите за майстора, се препоръчва закупуването на паркет клик, който може да се полага особено бързо и лесно.

нашата препоръка

Комплект за ремонт на дърво Werkzeyt 17 броя -11 различни цвята - вкл. Водов разтопител, ренде &...
25,22 EUR Към продукта Общ преглед на цената
1.Паркет 40 EUR на кв.м
2.Корк на руло 3 EUR на кв.м
3.Влага бариера 1 EUR на кв.м
4-ти.Занаятчия 15 EUR на кв.м
5.Малки предмети 50 EUR
Общо на 30кв.м

1820 EUR

Намалете цената на паркетния под

Направете възможно най-много работа, за да запазите общата цена. Ако поръчате на майстор да постави паркета, подгответе например пода, така че върху него да няма остатъци от стари подови настилки.

Съвети и трикове Не забравяйте, че разходите за паркет също включват первазите и тяхното сглобяване, както и релсите за преход на пода!