Цената на отоплителната инсталация, използвайки примера за нагревател на запалката на газовия газ

Собствениците на жилища, които се нуждаят от нова отоплителна система, са изправени пред широк спектър от различни модели: Следователно цената на отоплителната инсталация е изключително различна. При примера на популярното, ефективно отопление на стойността на изгарянето на газ, ние предоставяме насоки за ценообразуване.

Отопление на газ: важни факти с един поглед

Отоплението на газа работи с голяма ефективност, така че текущите разходи са относително ниски. Икономическото потребление се заключава, че отоплението също използва топлината от пара от отработените газове.

  • Също така прочетете - специализирани фирми за отопление
  • Също така прочетете - нагревателя за изгаряне на газ: какви разходи падат?
  • Прочетете също - разходи за отопление на пелети

Кондензиращият котел изхожда сравнително студен отработен газ, който до голяма степен лишава цялата топлинна енергия. Газовият нагревател може лесно да се комбинира с регенеративни енергии, например с печка.

В допълнение, за работа, не е необходимо да се изисква газ, кондензационните котли също функционират с LPG от резервоара. Стара къща, която вече е нагрявана с газ, може лесно да бъде оборудвана с модерни газови термични, радиатори и линии се запазват.

Отоплителната инсталация струва конкретно

Цената за кондензационен котел зависи главно от неговата отоплителна мощност в kW. Разбира се, устройството на устройството и, в комбинирано термично, размерът на съхранението на гореща вода също се възпроизвежда.

Малко устройство без съхранение на вода с мощност от 18 kW вече е от около 2.Да има 000 EUR. Доста силен котел с нагревателна мощност от 45 kW струва около 3.500 EUR. За резервоар за гореща вода, изчислете 1.000 до 2.000 EUR Екстра.

Бихте ли искали комбутер за многофамилна къща? 100 kW устройство със съответно голям резервоар за вода го струва доста 7.000 или повече. Освен това съществуват разходи за инсталация и евентуална газова връзка, включително тръбопроводи.

Разходи за инсталиране в контекста на отоплителната инсталация под лупата

Цената на газовата връзка и тръбопроводите зависи от дължината на линиите - както и от местните такси. Очаквайте поне с няколко 100 евро. Ако монтираните пътеки трябва да бъдат отворени, връзката може да отиде на хилядите.

В къщата вече има използваеми радиатори, които са свързани с отоплителна мрежа, инсталирането на термична кондензация не е много скъпо. Работата по камината, в газовата връзка и електрическата система струва около 500 до 2.000 EUR.

Разходен пример за отопление

Старият газов нагревател е изчерпан: собственикът на по-стара баня поръчва нова кондензационна стойност термична с отоплителна мощност от 24 kW и 200 легов бойлер.

Преглед на разходите цена
1. Kombitherme 24 KW 3.500 EUR
2. Отоплителна инсталация 1.800 EUR
обща сума 5.300 EUR

Не забравяйте годишната поддръжка

Отопление на стойност на кондензацията трябва да се обслужва веднъж годишно от специализирана компания. В този контекст се извършва задълбочено почистване, дори и малки ремонти често са включени.

Съвети и трикове Законът за услугите за възобновяема енергия гласи, че от 2009 г. всяка нова сграда, която получава газов нагревател, трябва да използва допълнителен режим на отопление с възобновяеми енергийни източници.