Цената на ново отопление: газ и масло в сравнение

Повечето къщи все още имат отопление с масло или газ днес. Тези две традиционни отоплителни системи могат да бъдат комбинирани добре с регенеративни енергии като слънчева технология или отопление с дървесина. Колко е новото отопление с масло или газ? И къде са ценовите разлики в покупката?

Цената на ново захранване с газ

Новото задвижване на газ първо изисква съответна газова връзка за вашия дом. Ако вече имате система за отопление на питейна вода, тогава ще получите евтини, чисти отоплителни сърца от прибл. 1.500 EUR (плюс. ДДС и монтаж).

  • Също прочетете - газ или петролен нагревател
  • Също така прочетете - оптималната температура за отопление и топла вода
  • Също така прочетете - газовото отопление: всички разходи с един поглед

Цената за нов газов котел зависи от общата топлинна енергия и отоплителната система. Евтино устройство с 18 kW захранване и отопление на питейна вода се предлагат от цена от около 2.000 EUR (отново плюс отново). ДДС и монтаж).

Мощните газови ядки за еднофамилни домове са в диапазона от 24 kW и разходи за 3.000 до 4.000 EUR. В допълнение, има разходи за монтаж от около 500 до 1.500 EUR, и ДДС.

Цената на ново отопление с масло

Петролният нагревател се състои от няколко компонента, които не са необходими напълно нови във всеки отделен случай. Важен елемент е петролният резервоар, над който много по-стари къщи вече имат. Той струва нов около 2.000 и 4.000 EUR.

В допълнение, трябва да си купите петролен котел за новото ви отопление, цената между прибл. 2.500 и 4.500 евро пози. Свързаният резервоар за гореща вода има цена от около 1.000 EUR.

Към споменатите разходи все още са ДДС, разходи за монтаж и материали за инсталация (Z.Б. Добавени тръби). Така те плащат общо около 600 до 3.000 EUR, винаги според предишните предпоставки.

Ето защо отоплението на петрола в покупката е по-скъпо

  • Масленият нагревател винаги изисква резервоар, който причинява допълнителни разходи
  • Често все още са необходими структурни мерки за настаняването на резервоара
  • Сглобяването е малко по-сложно, защото резервоарът и котелът трябва да бъдат свързани помежду си

Разходен пример за новото газово отопление

Собственикът на отделна къща може да бъде инсталиран нов газов котел с кондензационна технология. Отоплителната мощност е 22 kW, налична е резервоар за питейна вода.

Преглед на разходите цена
1. ГАЗОВИ ТЕЦ КОМБИ 3.650 EUR
2. Инсталиране и допълнителен материал 1.050 EUR
обща сума 4.700 EUR

Пълен договор за поддръжка на отоплението

Ако завършите договор за поддръжка със санитарната си компания за вашия нов нагревател, всестранната услуга е достъпна и на всички празници и почивни дни. Повечето компании вземат годишна такса, но не начисляват разходи за труд.

Съвети и трикове, независимо дали новото отопление работи с масло или газ: избират високоефективна кондензационна технология. Допълнителните разходи в покупката са добра инвестиция в енергоспестяващото отопление.