Изчислете цената на облицовка на стълби

Обличането на старо стълбище може да бъде по-евтино от вграждането на ново. Особено когато конструкцията на компонента е все още непокътната, струва си облицовка на стълби, която може да бъде направена от много различни материали: включено е всичко - от истинско дърво до плочки до ламинат. Какви са разходите за тази мярка за разкрасяване?

Какви разходи трябва да се очакват с облицовката на стълбите?

Цените за професионална облицовка на стълби са разбира се променливи, тъй като всяка от тези работи се извършва индивидуално. В допълнение към обичайните регионални колебания в заплатите на майсторите, степента на трудност на стълбите и желаният материал за облицовка определят и цената.

  • Прочетете още - Стълбищна порта за кучета
  • Прочетете също - Как да направите дървено стълбище, облицовъчно сами
  • Прочетете също - Изчислете цената на паркетния под

Обхватът на мярката определя и направените разходи: Колко стъпала има стълбището?? Стълбите преминават през няколко етажа? Има ли платформи, които също трябва да бъдат облечени?

Ако има и стрингер, който трябва да бъде облечен, и стълбищното око, разходите естествено също се увеличават. Разбрахме къде са приблизително средните цени.

Специфични разходи: това е, което плащате за облицовка на стълби

  • Средна цена за облицовка от 13 до 15 нива: 2.500 EUR
  • Облицовка на стълбището за 13 до 15 стъпки: средно 1.000 евро
  • Облицовка на платформа, включително подструктура: около 90 EUR на квадратен метър
  • нова перила: около 300 EUR на метър за прости стълби
  • нов парапет за стена: средно 90 EUR на метър

Тази приблизителна класификация на цените се отнася до стълби, които са облицовани с ламинат. Ако решите за по-скъп материал като истинско дърво или естествен камък, трябва да очаквате много по-високи разходи.

Облицовка на стълби: цени, базирани на практически пример

Собственик на къща би искал нейните стълби към първия етаж да бъдат облицовани с ламинат. Стълбището се състои от 15 стъпала със стрингер, но без площадка.

Общ преглед на цената
1. Облечени 15 стъпки 2.700 EUR
2. Облечете бузата 850 евро
3. Разкрасете стълбището 250 евро
обща сума 3.800 EUR

Спестете разходи, като направите своя собствена работа

Облицовката на стълби не е магически подвиг: опитен майстор, който може сам да направи това, може да спести много пари. Вземете ръководство и се пригответе за истинска персонализация!

Съвети и трикове Използвайте стълбище, за да облечете сами стълбите си: Този практичен и евтин измервателен улеснява по-лесно измерването на неравномерни стъпки.