Факторите на разходите за стена от пясъчник

Разходите се състоят от трите основни компонента на материала, транспорта и строителството. В случай на сухи каменни стени няма нужда нито от хоросан, нито от работа за фугиране. За отделно стояща стена от пясъчник разходите за труд са по-ниски, отколкото за насипни и укрепителни стени, които трябва да се засипят.

Цени за скалата

Ценовият диапазон за скалата зависи от избора на тип пясъчник. Като цяло цената за пясъчник зависи от физическото и оптичното качество. След това има степента на обработка.

  • Прочетете още - Какъв хоросан е правилният избор за стена от пясъчник
  • Прочетете също - Измазване на стена от пясъчник правилно
  • Прочетете също - Цената на пясъчника се базира на няколко компонента

Грубо начупените пясъчници с разцепени или счупени ръбове се предлагат от около сто евро на тон. Те са подходящи за сухи каменни стени, но винаги трябва да се съобразявате с неподходящи отхвърляния до десет процента.

За нарязани блокове и тухли от пясъчник обикновено има първи и втори избор. От една и съща дроб се съставят по-добри и по-лоши оценки. Пясъчникът от втори избор се предлага от четири евро на парче, първият избор от около шест евро.

Готов за употреба хоросан или ваше собствено смесване

Ако стената трябва да се фугира, може да се използва или готова фугираща смес, или да се смеси самостоятелно разтворен разтвор. Готовите продукти се предлагат от около пет евро за 25-килограмов чувал. Трябва да се внимава хоросанът да не съдържа цимент (7,79 евро на Amazon *). За да го смесите сами, са ви необходими фино измити пясък и вар. Суровината струва около две евро за количество от 25 килограма.

Транспорт и изграждане на стени

Транспортните разходи зависят от разстоянието на маршрута за доставка и количеството на доставката. Повечето доставчици доставят пясъчник, поставен на палети. Като ориентир може да се изчисли едно евро на километър без разтоварване.

Разтоварването на насипни товари в насипно състояние, като груби или груби стенни камъни, обикновено не се заплаща допълнително. За разтоварването на палетни стоки необходимото време, използването на мотокар и водача трябва да бъдат възстановени и могат да бъдат оценени на около осемдесет евро на час.

За стена от пясъчник, използваща метода на сухото строителство, занаятчийските фирми взимат от петдесет евро за текущия метър. С фугирането зидарията струва от осемдесет евро.

Съвети и трикове Когато проучвате правилния пясъчник, проверете и офертите на полските доставчици. Тук разходите за труд често са по-ниски.