Вентилационната система в семейната къща и разходите за нея

Монтирането на вентилационна система има смисъл и в еднофамилна къща, особено в нови сгради или реновирани къщи и добре изолирани стени. Това обаче може да доведе до много разходи.

Инсталирането на вентилационна система в еднофамилна къща

Модерна вентилационна система непрекъснато осигурява жилищните помещения в еднофамилно жилище с чист въздух. Може би сте запознати с такива системи, които преди се използват главно в по-големи компании или сгради, в които прозорците не могат да се отворят във всички стаи. Днес такива вентилационни системи все по-често се срещат в частни къщи поради добрата топлоизолация на стените. Разграничават се следните видове вентилационни системи:

  • Прочетете още - Вентилационна система в мазето и разходите за нея
  • Прочетете също - Изчислете централната вентилационна система и разходите за нея
  • Прочетете също - Почистване на вентилационната система и свързаните с това разходи
  • централни вентилационни системи
  • децентрализирани вентилационни системи
  • Вентилационна система с рекуперация на топлина

От какво зависи цената на такава вентилационна система

Цената е съществен фактор, който вероятно ще ви заинтересува и най-вече, ако е необходимо инсталирането на такава система във вашето семейно жилище. Цената зависи от различни фактори, например от вида на технологията (централна или децентрализирана вентилационна система или вентилационна система с рекуперация на топлина). Друг важен фактор е размерът на дома ви и функциите, които системата трябва да има. Въпреки различните опции, цената за една вентилационна система може да бъде определена много бързо, ако попитате специализирана фирма.

Някои примери за цени за различни видове вентилационни системи

Въпреки че цената на една вентилационна система е много индивидуална, трябва да ви дадем няколко примера за цените, които се прилагат за различните видове системи. Най-скъпи са разбира се вентилационните системи с термопомпи за възстановяване на топлината. Но децентрализираните системи също имат цени от около 2000 до 5000 евро, докато централните системи могат да доведат до инвестиционни разходи от 4000 до 10 000 евро. Тези разходи се отнасят за системи с рекуперация на топлина, които най-разумно се използват за спестяване на разходи за отопление.

Използвайте субсидии и спестете разходи

Собствениците на жилища могат да се възползват от субсидии за реконструкция на сгради, например под формата на много нисколихвени заеми или еднократни безвъзмездни средства. Чувствайте се свободни да научите за такива субсидии, които потенциално могат да ви спестят много разходи.