Монтаж на комин от неръждаема стомана на външната стена

Разграничението между комина и комина не може да бъде точно описано във всички случаи. Името е камина за слот за екстракция от неръждаема стомана, прикрепен към външна стена на къщата, която е свързана с разграждане на стената с огнището или горелката.

Разликата между камината и комина

Терминът камина описва от една страна класическата открита камина в сградна стая, а от друга страна, приспаднал слот за пушещи газове. Преди разработването на съвременни нагреватели, отворени и затворени камини бяха използвани за отопление и готвене. Чието "удължаване" е под формата на извадки от върха и е действителната камина. С появата на модерни отоплителни конструкции, проста тава за дупки се развива в сградата интегриран клип, които се наричат ​​комин.

  • Също така четете - комин за камината - спазвайте важни разпоредби
  • Също така четете - камина: дупка за спусъка
  • Прочетете също - Просто уютно: каменна облицовка за камината

Днес, освен откритите огнища, строителните форми, известни като комини, са предимно изпускателни комини, прикрепени към външната стена. Те представляват един вид "наследство", което се е развило от оригиналните отпечатъци на дупки. В много случаи коминът от неръждаема стомана е специално монтиран за емитер на отработени газове, като стаен комин или подово отопление. В зидарията на сградата обикновено е затворен комин.

Комините обикновено имат проста система за изваждане на отвори

Когато се монтира комин от неръждаема стомана, се използва двустенен комин с изолиращ междинен слой. В повечето случаи това е обикновен отвор за отвори, който не е подходящ за всички видове отопление. Минимална дължина, керамична вътрешна тръба и захранване, одобрени от строителния закон, обикновено изхвърлят въведените отработени газове посредством течения, чиято сила на опън може да се регулира с помощта на клапа.

Възможно е частично възстановяване на топлината в комини чрез специални устройства за рециркулация на отработени газове и множество връзки обикновено не са възможни с комин. Както при монтажа на комин от неръждаема стомана, точните и задължителни разпоредби относно разстоянията до строителните компоненти като прозорци, врати, покривни конструкции и външни стени се прилагат и за комина от неръждаема стомана.

Съвети и трикове Поинтересувайте се от вашия коминочистач точно за възможностите, които имате за изпускане на димни газове. В някои случаи комин от неръждаема стомана на външната стена може да замени скъпо и трудоемко обновяване на комин в зидарията.