Сглобяването и запечатването на стояща тоалетна

Ако трябва да се подмени стара тоалетна на пода или да се инсталира нова тоалетна, са необходими няколко работни стъпки. Тук се използва и популярният и универсално приложим силиконов уплътнител. Необходим е за силиконов шев.

Подновяването или новата инсталация на тоалетна на пода

Процедурата за инсталиране на подова тоалетна винаги се различава леко в зависимост от това коя версия е инсталирана или. коя тоалетна ще бъде новоинсталирана. Инсталацията е грубо описана в няколко стъпки, някои от които са необходими само за подмяна:

  • Прочетете също - Повдигане на пода на тоалетната - тези опции са налични
  • Прочетете също - Изграждане на тоалетна
  • Прочетете още - Сглобяване на тоалетна
  • Изключете водата и премахнете връзката на казанчето
  • Ако е необходимо, почистете дренажната тръба
  • Нарежете дренажната тръба
  • Маркирайте и пробийте дупките за закрепване на тоалетната
  • Поставете тоалетната и дренажната тръба в правилното положение и завийте тоалетната
  • Извършете окончателния монтаж на дренажната тръба и тоалетна връзка
  • Нанесете силиконов шев на дъното на пода на тоалетната и оставете да изсъхне

Какво трябва да се има предвид при инсталирането на тоалетна на пода

Преди да започнете работа, проверете дали ъгловият клапан е затворен и изпразнете казанчето. Ако трябва да се демонтира стара тоалетна и има силиконов шев, това трябва да се изреже. За това можете да използвате нож за рязане (15,00 евро в Amazon *). Внимавайте да не повредите плочките. След като демонтирате старата тоалетна, внимателно отстранете остатъците от силикон. Упоритите остатъци могат да бъдат отстранени с подходящ агент като силиконов препарат за отстраняване. Когато преинсталирате тоалетна, внимателно измерете разстоянието между канализацията и стената, преди да пробиете монтажните отвори. Когато пробивате, не забравяйте да изключите ударната функция на свредлото (€ 48,00 в Amazon *). Когато скъсявате дренажната тръба, трябва да се уверите, че новата тръба е оставена малко по-дълго, тъй като тя трябва да се натисне малко в крайния дренаж. Когато завивате тоалетната, внимавайте да не затегнете прекалено винтовете, за да предотвратите счупването на долната керамична част.

Прикрепете силиконовия шев за по-лесна поддръжка

Силиконовият шев се използва за създаване на чист преход от пода към тоалетната и за затваряне на пролуки близо до пода, където мръсотията може да проникне. Можете да нанесете този шев като конвенционална фуга и след това да го изгладите, например с малко течност за миене на пръста си. Чистият преход от тоалетната към плочките също улеснява почистването на банята по-късно.