Инсталиране на уеб плочи

Чорапите са с най-широко използвания покрив с балкони и тераси, които има. Но те се използват и за изграждането на оранжерии. Съвременните системи не са фиксирани в системата на системата. Тъй като всеки производител използва малко по-различни термини, сглобяването на уеб плочите изглежда сложно на пръв поглед. Затова създадохме инструкции за монтаж за полагане на уеб плочи за вас.

Типични материали на уеб плочи

Каменните плочи обикновено са пластмасови плочи, които са прозрачни. Най-широко разпространение на уеб плочи от следните материали:

 • Също така четете - монтиране на двойно монтирани плочи
 • Също така прочетете - двойни цени и свързани профили
 • Прочетете също - режещи мостови плочи. трион
 • Полиметилметакрилат (PMMA)
 • Поликарбонат (PC)

За кой материал трябва да решите (PMMA или PC), не винаги е въпрос на цена. Продуктовите свойства също се различават значително в детайли. Някои изисквания могат действително да бъдат изпълнени само от предполагаемия "евтин вариант" поликарбонат. Под "двойни кабелни плочи за оранжерията" ще откриете повече за тези разлики в имотите, в крайна сметка, много фактори трябва да бъдат напълно съчетани помежду си.

Монтаж на уеб плочите

Монтажът може също да се различава значително. Има уеб плочи, които можете да завиете или да се придържате към. Но има все повече и повече уеб плочи в системата на системата. Профилите са монтирани, в които тогава са положени просто уеб плочите. Допълнителна информация за профилите за двойно монтирани плочи и всички други кухи камерни плаки могат да бъдат получени, когато следвате връзката.

Профили за подструктурата

След това можете да решите между обикновено четири различни системи:

 • Профили, особено за дървесния монтаж
 • Профили специално за монтаж на метална подструктура
 • Профили, подходящи за дървесни и метални субструктури, както и
 • Профили с термично разделяне или. Отделяне на изолационните кухи камерни плочи

Подробна информация за подструктурата е достъпна и в журнал на House: Поддържане за полагане на двойно монтирани плочи.

Винт или хлабав хлабав

Освен това трябва да правите разлика между системите, при които уеб плаките са или завинтени, или са поставени само "в профилите. Въпреки това, все повече от свободното полагане на уеб плочи, тъй като тук иначе конвенционалните подчинени и крекинг шумове при нагряване на плочите могат да бъдат повдигнати до голяма степен.

Монтажни аксесоари в зависимост от размерите на уеб плочите

Просто трябва да вземете под внимание размерите на двойно монтираните плочи. Благодарение на различната височина на лентите, съответните уеб плочи също са различни в тяхната сила. Повечето уеб плочи измерват между 4 и 16 mm. Докато централните вътрешни профили (профили между две уеб плочи) се използват предимно за всички сили, трябва да обръщате внимание на края или външните профили на височина, адаптирана към дебелината на плочата.

Инструкции за стъпка по стъпка за монтиране на уеб плочи

 • Плочи на храст в съответния номер
 • Профили дъното, вътре (център) и извън (монтаж от субструктурата)
 • Профили отгоре, вътре (център) и отвън
 • Крайни капачки, профили за връзка с стена и първите ъгли след или. ако е необходимо
  Винтове или монтажни клипове
 • Безжична отвертка
 • Насоки
 • Масонски молив
 • Винтова клема
 • Работен мениджър
 • Малък чук, евентуално гумен чук

1. Подготвителна работа

На първо място, субструктурата трябва да бъде изградена. Ако не можете да използвате уеб панели и профили в техните оригинални размери и трябва да се виждат измерване вместо това, ние предлагаме ръководство за рязане на двойно монтирани плочи.

В допълнение, при инсталирането на покривни плочи може да се изреже и рязане, не забравяйте, че те се затоплят сравнително силно. В резултат на това плочите са значително по-удължени през лятото, отколкото през зимата.

След това сортирайте профилите надолу, отгоре, център и отвън. Ако е необходимо, сега трябва да монтирате профила на стената.

2. Прикрепете профилите

В профилите, гумената лента със запечатваща устна осигурява по-късната плътност на уеб плочите. В зависимост от производителя, тези гумени лъчи вече са събрани или трябва да бъдат прибрани. В зависимост от системата, това може да се осъществи преди или след затягане на профилите на подструктурата.

Маркирайте скрепителните елементи на профилите, пробийте по избор дупки (ако не се използват самостоятелни винтове). Фиксирайте профилите с винтови скоби и ги завийте.

3. Полагане на уеб плочи

Сега уеб плочите са просто преместени в оформените полета. Накрая, върховете на профилите са включени във вече фиксираните профили върху подструктурата. При определени обстоятелства това е малко по-лесно с чук. Но докоснете само много внимателно. Може да се окаже, че привързаността е малко вероятно - в края на краищата, горните и долните гумени устните наистина трябва да се запечатват.

4. Възможни тези

Ако все още искате да монтирате интеркати и профили, те вече са прикрепени.

Съвети и трикове Подконструкцията трябва да бъде задължителна в светлопропускащи уеб плочи. Тъмните цветове съхраняват топлината на слънчевата радиация и се загрява. Така че може да доведе до повреда на уеб плочите. Като алтернатива можете да се обличате всичко с топлина отразяващ алуминиево фолио. Бяхте ли с монтажа на уеб плочите, докато разтворителите могат напълно да се окажат напълно от боята - дори те могат да повредят компютъра или PMMA.Гумените ленти също трябва да бъдат приготвени съответно. Използвайте само съвместно гумени барове за полупрозрачен монтаж. Всъщност черната гума е покрита на върха допълнително бяло.

Разликите в разширяването на една лента с дължина 1 m е 5 mm. Нарежете такава каменна плоча през лятото при плюс 25 градуса по Целзий точно 1 m, така че има само 995 mm при минус 25 градуса.