Мюсюлманската сватба: Омъжина като в 1001 нощ

Това е женен! Мюсюлманската сватба често се свързва с дни на тържества и много гости. Ние обясняваме какво очаквате, ако сте заредени в мюсюлманска сватба.

Типична мюсюлманска сватба е нещо друго, но тихо. В зависимост от културния произход на булчинската двойка, изтичането на церемонията варира, както и продължителността на празниците. В страната често се празнува няколко дни, в града празника на мюсюлманската сватба тичам малко по-тихо.

Мюсюлманската сватба: на когото е позволено да се ожени за мюсюлмани?

Само защото двама души обичат, това не означава, че им е позволено да празнуват мюсюлманската сватба. Всеки, който иска да отиде в мюсюлманското законодателство Конфедерацията на брака трябва да отговаря на някои критерии. Ако човек и жена принадлежат на исляма, бракът не е проблем. Бракът с християнин или евреин е възможен, когато човекът е мюсюлманин и жената се ангажира да образоват децата на мюсюлманската вяра. Мюсюлманка може да не се ожени за човек, който принадлежи към друга вяра. Така че бракът може да бъде затворен, човекът трябва да се превърне в исляма.

Също така си струва да знаете: Мюсюлманската сватба също е възможна за овдовялост или разведени лица.

Формалности за мюсюлманската сватба

Традиционно мюсюлманската сватба е завършена от IMAN (предишен отбор в джамията) или кади (ислямски съдия). Така че можете да се случи, гражданският брак трябва да има един месец преди сватбата на IMAN или. Кади. Предварителната дискусия може да се използва, наред с други неща, да се говори за брачния договор.

Едва ли е сватба без брак договор

Едва ли някаква мюсюлманска сватба без брак. В договора за брак, фундаментални споразумения за правата и задълженията на двамата партньори във връзка със съвместния семеен живот са направени. Съпругът се ангажира с сватбата, за да осигури финансово за жена си и да й даде най-малко същия стандарт на живот, който е бил свикнал преди брака. Съпругът може да уточни и в договора за брак, например, че той се съгласява с обучението си, заетостта и контрацепцията на жена си. Също така определянето на мястото на пребиваване, разпределението на задачите в домакинството, ислямското образование на децата или развитието на развода се регулира в брачния договор.

МАХ: Напуяние на деня след сватбата

Мюсюлманската сватба също така предвижда, че мъжът на булката е зестра (Mahr) под формата на пари или ценности (бижута, мебели, недвижими имоти

..

) Ръцете над. Тази зестра също се нарича сутрин, защото традиционно се предаде на булката след сватбената нощ. Общината е подарък за булката, но също така и финансов хеджиране в случай на развод или в смъртта на съпруга. Количеството на зестрата е договорено / нотариално заверено и е отворено за върха. Ако жената се съгласи, дарението може да има само чисто символичен характер (златна верига, пръстен...Да се)

Скоро сте сватбен гост? Тези дрехи са истински сделки!

Да-дума пред Аллах: Кратка церемония

Мюсюлманската сватба често е смесица от религия и местни традиции.

На много места, например, е обичайно да се рисуват ръцете и краката на булката в навечерието на сватбата с къна, за да предотврати злото и желанието за късмет и плодородие. Но с исляма, това е строго казано, защото кой вярва, че някой, освен Аллах, може да защити булчинската двойка, да извърши "Ширк" (квадратно Гьотин).

Процес на мюсюлманска сватба

Според службата по вписванията, мюсюлманската сватба се провежда или на булчинския телтер, в запазена сватбена зала или в джамията. Церемонията започва с арабски хляб на Аллах (Khutbah) и четенето на Корандвес.

Съпрузите са дадени пред Имам в присъствието на два Groomsmen The Yes Word. Имам пита пазител на булката, независимо дали той преминава жената, която присъства тук, човекът представя и представлява бъдещия съпруг пряко един и същ въпрос. Веднага след като са дали съгласието на брака, призовава към последиците от Аллах в полза на сватбата.

Мюсюлманска сватба: Вече е известна?


  • Често в някои региони мъжете и жените празнуват отделно един от друг по време на сватбата в различни помещения, така че жените могат да танцуват необезпокоявани.
  • Според Коран, мюсюлманин има право да има до четири жени, ако приеме, че е в състояние да предложи всички точно същия стандарт на живот и да ги третира напълно равен. Това обаче е почти невъзможно какво сам в Корана (сигурен 4: 129):
    "И не можете да упражнявате справедливост между жените, колкото искате."Освен това, полигамията (многократен) е забранена в Германия.
  • Има модели за ислямски брак. За да може споразумението да бъде валидно не само в страната по произход, но и в Германия, договорът трябва да бъде удостоверен от нотариус.
  • С обещанието за брак, булчинският двойка извършва Божия църква, която се прилага. Който се справя със съпругата си или странна съпруга, разбива тази клетва с Твореца и ангажира голям грях.
  • Ислямът разпознава безплодието на човека като основателна причина. Една жена може да изпрати развода (Chulla), но след това трябва да погаси зестрата. Във всеки случай разводът остава според пророка ", който е позволен от Бога на Бога".

Можете да привлечете това на сватба - облеклото за сватбени гости

Тези прически не са просто булки!