Цените на гаражните врати като секционни врати

Цените за многокомпонентните секционни врати са между тези за врати нагоре и нагоре и повечето ролетни врати. С увеличаването на броя на ламелните елементи секционната врата се приближава до ролетна врата и цената се увеличава. Обикновено се избират гаражните врати с електрическо задвижване.

Стандартни размери и допълнително оборудване

Гаражната врата с секционна врата има между три и осем елемента от летви в стандартните височини от два до 2,20 метра. Често се срещат гладки или касетовидни повърхности. Елементите са свързани с ленти и когато са затворени, ръбовите профили плътно потъват един в друг.

  • Прочетете още - Цените на гаражните врати
  • Прочетете също - Тези разходи са направени за гаражна врата
  • Прочетете също - Шлифоване на гаражна врата

Елементите се предлагат с различни уплътнителни качества. Твърдите пластмасови листове обикновено са по-скъпи от разпенените кухини. В допълнение към непрозрачните стандартни елементи, като допълнително оборудване се предлагат секционни врати с ленти за прозорци и вентилационни устройства като подвижни плъзгащи се отвори на решетката.

Ценови диапазони и шофиране

Ако изчислите покупната цена на гаражна врата, трябва да изчислите между 500 и 1500 евро за секционна врата за гараж за превозно средство. Стандартните височини на повечето продукти са 200 или 212,5 сантиметра, стандартната ширина е 237,5 или 250 сантиметра.

Секционните врати се предлагат почти изключително като гаражни врати с електрическо задвижване. Оборудването и производителността на двигателя и контролите също влияят на цената. Моделите с просто управление на ключове са най-евтините, високопроизводителни радио дистанционни управления, които работят на дълги разстояния и са оборудвани с няколко преносими предавателя, което може да направи ценова разлика от няколкостотин евро.

Разпенените двустенни секционни врати постигат добри изолационни стойности с умерено мъртво тегло и, ако са правилно монтирани, позволяват плавен ход. Бравата и рамката трябва да бъдат класифицирани като взломоустойчиви или защитени от взлом. Добрите секционни врати имат механична защита от падане, обикновено решена чрез пружинна технология.

Ето колко струват секционните врати
Ширина на секционните врати (Ш) 237,5 или 250 и височина (В) 200 или 212,5 сантиметра от производител на марка с рамка, аксесоари и електрическо задвижване 695EUR
Секционна врата Ш 219 х В 200 сантиметра от производител на марка Базова цена 870EUR
допълнителни функции на оборудването
Елемент за остъкляване под формата на касета
приблизително. 200EUR
Вентилационна решетка приблизително.100EUR
Съвети и трикове Съберете вашата секционна врата в онлайн конфигуратор, който повечето производители и дилъри предлагат.