Цените за гранитни стъпала зависят от типа стълбище

Ниската абразия на гранита го прави идеалният и дълготраен материал за стъпала. В структурно отношение са изпълнени два вида сглобяване на стъпалата. Стълбище може да бъде „натрупано“ от масивни гранитни блокове или бетонна конструкция е покрита или облицована с гранит.

Спестяванията на материали не винаги намаляват общата цена

Неговата голяма издръжливост и устойчивост на износване заедно с превъзходната устойчивост на надраскване на мрамора правят гранита популярен като стъпка. Стълбище от гранитни блокове е един от най-трайните компоненти на сграда или градинска архитектура. Цената в гранитни блокови стъпала може да се разглежда като инвестиция за цял живот. Трябва да се отбележи, че видът гранит е устойчив на сол против размразяване, устойчив на замръзване, без ръжда и не се хлъзга.

  • Прочетете също - Изчислете теглото на гранит
  • Прочетете също - Гранитните керемиди имат достъпни цени
  • Прочетете също - Стъпки от гранитни блокове на страхотни цени

Изискването за материал за гранитни стъпала, изработени от плътни блокове, е по-голямо, отколкото за облицовани стълбищни стъпала. При изчисляване на общата цена за стълби, изработени от гранит, заедно с необходимата подконструкция, обемът на работа и нуждата от допълнителни строителни материали могат да компенсират разходите за по-високото изискване за гранит. Освен това масивните стъпаловидни конструкции често елиминират потенциални повреди или предварително определени точки на счупване, което може да доведе до сложни и скъпи ремонти по-късно.

Стълбищни конструкции с гранитни стъпала

  • Блок стълбище от масивни блокове
  • Гранично стълбище със стоманобетонни лонжерони
  • Тухлено стълбище с нанесени гранитни стъпала
  • Тухлено стълбище с пълна облицовка от гранитни плочи
  • Стоманени стълбища (също самоносещи) с положени гранитни плочи

Ето колко струват гранитните стъпала

Гранитните стъпала, устойчиви на замръзване, подходящи за използване на открито с ширина един метър струват около осемдесет евро всяка. Стандартът на блоковете са нарязани страни, огнени стъпала и полирани видими повърхности. Гранитните стъпала, които трябва да се поставят върху подложки с пълна повърхност, като зидария или леени бетонни стъпала, се предлагат от около петдесет евро на стъпка и стъпка в зависимост от дебелината, обработката и вида.

Така че можете да спестите

С гранитни стъпала под формата на плоча можете да направите, без да попълвате долните стъпала. В зависимост от вида и разположението на стълбите вертикалните пространства между стъпалата остават свободни или са облечени с друг материал. Например, боядисването на видимите повърхности на бетонната подструктура в под-стъпките спестява гранит и отнема много време допълнителна работа.

Съвети и трикове Ако искате да сглобите стълбище с гранитни стъпала от блокове, обърнете внимание на носещата способност на пода под стъпалата. Като го уплътнявате няколко пъти предварително, можете да избегнете всяко следващо увисване на тежките гранитни стъпала.