Цените на практичните бетонни ъглови камъни са умерени

Бетонните ъглови камъни или L-камъни позволяват разнообразни дизайнерски опции при създаване на граници, малки стени, стълби или закрепвания. Цените за камъните, които в повечето случаи са от стоманобетон, се изчисляват върху ходовия метър, по-висок от този за бордюри или блокове. По-ниските разходи за по-ниското усилие на закрепване могат да се компенсират с това.

Стандартна ширина петдесет сантиметра

Бетонните ъглови камъни са популярни за бързо, стабилно и с относително малко усилия създаване на бордюри и закрепвания до метър височина. Други каменни форми имат висока присъща стабилност, която се постига чрез едностранно земно натоварване. Бетонните ъглови камъни не могат да се преобръщат.

  • Прочетете също - Примери за цени на бетонни тръби
  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни блокове
  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни палисади

Бетонните ъглови камъни са направени с еднакво еднаква дебелина на двете крила или с по-малко силно крило на крака. Обичайните дебелини в комбинация или навсякъде са десет и 15 сантиметра. От обикновено евтините бетонни продукти като бетонни камъни, бетонни блокове и стенни камъни, направени от бетон, бетонните ъглови камъни са сред най-скъпите продукти, изчислени върху текущия метър. Въпреки това, като бетонни палисади, те все още са сред най-евтините компоненти за закрепване и кант от всякакъв вид.

Ценови диапазони и скокове на цените

Цените за бетонни ъглови камъни се рекламират в цифри от почти всички производители. При стандартна ширина от петдесет сантиметра дебелината на крилата влияе на цените повече от височината на камъка. L-камък с височина петдесет сантиметра с крак дълъг тридесет сантиметра и дебелина десет сантиметра се предлага за от тридесет евро. Бетонен ъглов камък със същите размери и дебелина 15 сантиметра се движи при единични цени от четиридесет евро.

Бетонен ъглов камък с височина един метър с дебелина десет сантиметра струва около петдесет евро, а с дебелина 15 сантиметра от седемдесет евро. С увеличаването на височината с десет сантиметра може да се очаква увеличение на цената с около пет евро.

Трябва да се вземе предвид относително голямото мъртво тегло на бетонните ъглови камъни. Повечето производители не надвишават стандартната ширина от петдесет сантиметра, за да поддържат умерените транспортни и монтажни разходи и да дадат възможност на двама души да ги определят на ръка като бетонни камъни.

Съвети и трикове По-опростена версия на бетонни ъглови камъни са така наречените стенни шайби, които могат да бъдат алтернатива за вас в случай на по-ниско натоварване на почвата от евтината облицовка.