Цените за наклонени ролетни щори надвишават нормалните цени на ролетни щори

В съвременната архитектура често се планират челни прозорци, които са снабдени с асиметрични и наклонени повърхности на стъклата. За пълно засенчване трябва да се монтират наклонени ролетни щори, чиито цени са значително по-високи от тези на конвенционалните модели.

Различни посоки за бягане

Наклонена ролетна щора може да се монтира под ъгъл на наклон на ръба на прозореца от нула до 45 градуса. В случай на наклонени форми на прозореца в долния ръб, кутията на ролетите е отгоре и завесата е спусната, както при прави ролетни щори. В случай на наклонени прозорци отгоре, наклонената ролетна щора се движи отдолу нагоре. Специални форми като трапецовидни ръбове на прозореца отгоре също могат да бъдат монтирани с кутия с ролетни щори отдолу.

  • Прочетете още - Фиксирани цени за прозорци с ролетни щори
  • Прочетете още - Ролетни щори, монтирани отпред, носят сигурност за умерени цени
  • Прочетете още - Цените на ролетни завеси от алуминий или пластмаса

В допълнение към задвижващата технология, цените за ролетни щори също са по-високи от тези за конвенционалните ролетни щори. Наклонените ламели, които се движат отдолу нагоре, са изработени от специално стабилизиран алуминий, който е изпълнен с пяна. В допълнение към линейните скосявания, заоблените ъгли до куполовидните форми на прозорци също могат да бъдат засенчени с наклонена ролетна щора.

Възможните ъгли на наклон варират в зависимост от производителя и системата. Въпреки че повечето модели могат да бъдат наклонени под всякакъв ъгъл от нула до 45 градуса, някои продукти изискват минимум 15 градуса. В случай на симетрични форми на прозорци с скосявания от двете страни, може да се монтира допълнителна направляваща шина в средата. Това дава възможност за по-големи завеси.

Условия за наклонена ролетна щора

  • Понякога минимален ъгъл от 15 градуса
  • Минимална ширина около петдесет сантиметра
  • Разпенена алуминиева броня
  • Специален стабилизиран алуминий

Толкова струва наклонената ролетна щора

Тъй като почти всяка наклонена ролетна щора е направена по мярка, трябва да се съобразите с разходи, започващи от хиляда евро за ролетни щори, задвижвани от електрически тръбен двигател. Цената се отнася за площ до около два квадратни метра, освен това трябва да изчислите с около 250 евро на допълнителен квадратен метър бронирана повърхност.

Така че можете да спестите

Някои производители на прозорци предлагат своите продукти със съответстващи ъглови ролетни щори в пакет. Общата цена за прозорец с ролетни щори често е по-ниска от тази на единична покупка.

Съвети и трикове Когато планирате нова сграда, ширините и ъглите на наклон могат да бъдат проектирани по такъв начин, че да са възможни стандартни ъглови ролетни щори, които понякога се предлагат на намалени цени.