Цените на керемидите зависят от материала

Най-евтините керемиди са продуктите от пластмаса и ламарина. Глинените и циментовите керемиди са по-скъпи и следователно по-трайни. Ако продуктите трябва да имат добра изолация срещу шум и топлина, цените на металните изделия са подобни на тези на керемидите от цимент и глина.

Цимент, глина, пластмаса или метал

Евтините ламаринени или пластмасови керемиди се препоръчват особено за по-малки покриви, които не са прекалено изложени на атмосферни влияния и които също имат ниски изолационни стойности и шумоизолация, като навеси за автомобили, градински навеси и навеси.

  • Прочетете също - Покривните цени на шисти зависят от покритието
  • Прочетете също - керемиди от пластмаса в най-различни форми
  • Прочетете също - керемиди - какви видове има?

Ако керемидите се използват за покриване на жилищна сграда или отопляема лятна къща, образците от цимент и глина имат достатъчни изолационни стойности по отношение на топлината и звука. Изолираните ламаринени или пластмасови керемиди са в асортимента на циментови и глинени модели с тяхната цена.

Трайност и цени

Що се отнася до фабриката, повечето производители заявяват, че керемидите от бетон или цимент имат експлоатационен живот от тридесет години. Това е около половината от очакваната трайност на глинените керемиди. Това се отразява почти точно в цените, които са около два пъти по-високи за глинените керемиди, отколкото за циментовите или бетонните изделия.

Най-ниските цени на всички керемиди имат керемидите от ламарина, стига да са неизолирани. Недостатъкът е високото ниво на шум, генериран от валежи и големите загуби на енергия в случай на отопляеми помещения под покрива. С изолация, обикновено изработена от твърда полиуретанова пяна, металните изделия достигат ценовото ниво на циментови или бетонни тигани.

Доставчик и ценови диапазон

  • креатон.de предлага глинени керемиди от по едно евро всяка.
  • b-w-d.info носи неизолирани метални керемиди от пет евро всяка и изолирани метални керемиди от тридесет евро всяка. Един лист образува двадесет до 25 отделни тигана.
  • baushop24.com продава керемиди от пластмаса от по три евро всяка, които имат живот от тридесет години и са подобни на тези от цимент.
  • франкиращи материали.de предлага бетонни керемиди от пет евро на квадратен метър.
Съвети и трикове При избора на керемиди, очакваният експлоатационен живот и, ако е приложимо, гаранциите на производителя трябва винаги да се сравняват с покупната цена. Друг решаващ фактор е количеството работа, което се увеличава паралелно за по-скъпите керемиди.