Почистване на чугунен тиган: детска игра!

Чугунени тигани никога не са излизали от мода. Всеки, който е свикнал с него, по принцип не иска нищо друго, защото този тип тиган е лесен за грижи и практически „нечуплив“. Разбира се, покупката е малко по-скъпа, но повечето собственици на тигани биха казали: струва си. Единственото, което остава сега, е да разберете как най-добре да почистите чугунения скъпоценен камък. Разкриваме как!

Естественият незалепващ слой на чугунения тиган

Когато почиствате чугунен съд, важи също толкова закон за желязото: не използвайте специални обезмаслители, дори и мек препарат. Желязото съхранява остатъчната мазнина и с течение на времето образува равномерно черен слой от нея. Поради това е препоръчително да изгорите в началото.

  • Прочетете също - Правилната грижа за вашия железен тиган
  • Прочетете също - Почистете старателно желязната тава: Ето как работи!
  • Прочетете също - Ръжда в желязната тава: какво да правя?

След това служи като естествен незалепващ слой, което означава, че помага, че в тигана наистина нищо не изгаря. Чугунният тиган е вид дългосрочен проект, който се подобрява сам по себе си, след като го използвате за известно време.

Кой за момент забравя, че детергентът е на място тук, който изплаква тигана си с много чиста вода и ги смазва след изсушаване с маслото за готвене. След това можете да отглеждате по-нататък слоя против върха.

Така работи почистването на чугун

Съдомиялната машина не е правилното място за почистване на чугунена тиган, която се обяснява според последния участък от себе си. Много по-добре е любящата чиста на ръка, с четка за ямка и топла вода. Следвай тези стъпки:

  • Изплакнете тигана под пускаща топла вода
  • Четка енергично с четката за промиване над всички повърхности
  • Това също може да отнеме няколко минути по-дълго
  • След това изсушете тавата добре
  • Ако се образува ръжда, рецептата помага за тази връзка.
  • Това е!

Сухата кърпа вероятно ще получи нови мазнини петна всеки път, така че със сигурност не е погрешно да се осигури своя собствен парцал за тигана. Или използват особено устойчив на мазнини материал или просто могат да се справят, че кърпата не е визуално вече чиста.

Съвети и трикове позволяват на храната ви да не лъже няколко часа в чугунния тиган, защото тогава желязото и киселините реагират помежду си. Това бързо води до промени в цвета и евентуално и за вкус на проблеми. Но не се страхуват: отровата не се формира!