Осигурете правилното запечатване на душ без душ кабина

Съвременните душове често се създават без отделна душ кабина. Тук разбира се е важен перфектният печат. В допълнение, правилният наклон на подовите елементи е много важен, за да може водата по-късно да се оттича правилно.

Настройте душ на пода с правилния комплект отпадъци

Разбира се, душ без отделна душ кабина също изисква подходящ комплект отпадъци, в идеалния случай заедно с подходяща конструкция с достатъчен наклон. За това можете да използвате цялостен подов елемент, изработен от твърда пяна, например, който е оборудван с приложен комплект за отпадъци. Въпреки че канализацията не може да бъде разположена свободно, водоустойчивите подови елементи предлагат проста структура и перфектно уплътняване. При избора на комплект отпадъци обаче трябва да се съсредоточите върху правилния. осигурете достатъчен дренажен обем. Това означава, че трябва да може да изтече поне толкова вода, колкото е максималното количество, което душът може да отдели.

  • Прочетете също - душ кабина и правилното изтичане
  • Прочетете също - Душ на нивото на пода и правилната дълбочина на монтаж
  • Прочетете също - Защо душ кабина не се оттича добре

Правилният печат е това, което има значение

Винаги се уверете, че душът е адекватно затворен. Няма значение дали е душ на нивото на пода без душ кабина или класически душ с душ кабина. Трябва да обърнете специално внимание на следните точки, за да осигурите адекватно запечатване:

  • преходите между отвора за душ и плочките
  • стенните контакти за крановете, които трябва да бъдат снабдени със специални втулки
  • ъглите и ръбовете в рамките на душа или. на душа
  • достатъчно залепено уплътнение за цялата зона на душ
  • преходите от повърхността на душа към стените с помощта на специални уплътняващи ленти

Работете върху душа с правилния уплътнител

Като цяло трябва да обърнете особено внимание на местата, където могат да се намерят преходи, като например преходите от душа към стените и разбира се местата, където се използват инсталациите, като отводнителен душ, крановете или други подобни. Повърхностният преход от душа към зидарията също трябва да бъде снабден с достатъчно уплътнение, например под формата на уплътняващи втулки, които се обработват в замазката. Това предотвратява преливането на водата в зидарията и по този начин предотвратява скъпите структурни повреди. Много е важно обаче тези уплътнителни нашийници да бъдат монтирани точно според инструкциите на производителя, например чрез вграждането им в замазката.