Правилната звукоизолация за балкона и какво е възможно

В наши дни шумоизолацията се налага все повече и на открити площи, когато шумът от трафика или съседите нарушава спокойствието и тишината. Балконът също трябва да представлява място за почивка. Звукоизолацията тук понякога не е толкова лесна.

Ефективната звукоизолация за балкона

Ако вашият собствен балкон е в непосредствена близост до съседите или директно на оживената улица, вероятно търсите подходящи средства за звукоизолация. В крайна сметка е от малка полза, ако трудно можете да използвате балкона, тъй като в района има постоянно високо ниво на шум. За съжаление няма твърде много опции. Освен всичко друго, имате следните възможни решения за звукоизолация:

  • Прочетете още - Покривът за балкон
  • Прочетете още - Срещу чумата: Репелент за врабче за балкона
  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • специални бариери за шум на открито
  • остъкляване или облицовка на балкон

В повечето случаи ще разчитате на шумозащитни бариери за външната зона, някои от които дават много добри резултати. Тези шумозащитни бариери предлагат и предимството, че предлагат и защита на неприкосновеността на личния живот, така че да можете да останете ненаблюдавани на балкона.

Използвайте шумозащитни бариери за външни зони

Звукоизолиращите стени за външната зона са направени от относително нечувствителни материали, които са специално произведени за използване навън. Някои примери например се състоят от акустични пяни със затворени клетки, които са получили специално покритие за защита от атмосферни влияния. Тези стени обаче все още се нуждаят от рамкова конструкция, така че да имат известна стабилност и да не могат лесно да бъдат повредени навън. От друга страна, те предлагат високо ниво на шумозащита навън.

Алтернативи на шумозащитата със специални шумозащитни бариери

Разбира се, можете да използвате и други видове стени или конструкции, за да получите ефективна звукоизолация от външен шум. Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид. Ако използвате звукопоглъщащи материали, те не трябва да се прикрепват директно към сградата, ако е възможно, тъй като изолационните материали иначе са малко полезни. Когато инсталирате, винаги се уверете, че празнината към плътна стена е запълнена с шумопоглъщащи материали. Като алтернатива можете, разбира се, да използвате и акустични изолационни панели. В допълнение, остъкляването на балкон от стъкло може да се използва, за да можете все пак да се наслаждавате на слънчевата светлина въпреки звукоизолацията. Панелите вече се предлагат с индивидуални опции за отваряне.