правилната звукоизолация в сухото строителство и как се прави

Днес сухото строителството е много популярно, тъй като е разнообразие от проекти и може да се извърши много лесно. Но и тук е необходима достатъчно звукоизолация, за да не се появят твърде силни съседни звуци.

Как звуковата изолация може да бъде извършена по време на сухо строителство

Дори и с леко сухо строителство, можете да използвате много добра звукоизолация днес. В края на краищата тя не винаги трябва да бъде тежка стена, която може да осигури оптимална звукоизолация. Сухотостроенето предлага много възможности за постигане на подходящо намаляване на звука. Оптималната звукоизолация ви предлага следните предимства:

  • Прочетете също - плочки от гипсокартон
  • Прочетете също - Премахване на гипсокартон
  • Прочетете също - Преградна стена: издигане на стена от гипсокартон
  • Намаляване на предаването на звук в съседни стаи
  • Намаляване на предаването на звук отвън навътре или обратно
  • Подобряване на акустиката в помещението чрез намаляване на разпространението на звука в стаята

Не всички панели от гипсокартон предлагат еднаква звукоизолация. Ето защо трябва да гледате много внимателно, когато избирате строителните материали. Днес получавате специални системи, чрез които предимствата и възможностите на гипсокартонната конструкция могат да бъдат комбинирани с ефективна звукоизолация. Специалните панели от гипсокартон постигат значителни предимства по отношение на намаляване на шума в сравнение със стандартните панели. По този начин можете да постигнете оптимална звукоизолация, без да поставяте масивни стени.

Кои мерки се постига оптимална звукоизолация

Когато стартирате сухо строителство, ще прикачите плочи към стените, които се наричат ​​черупки. Звукоизолационната изолация се постига чрез разстоянието между черупките един към друг и чрез множествено дъвчене на стените с плочи от сухожилие. Принципът на звукоизолация в този тип е сравнително прост: енергията на звука първо поставя черупката или. Дръжте стената в вибрации. Енергията вече е загубена. Още повече енергия се губи, когато звукът трябва да премине през въздуха или дори по-добре през изолационните материали вътре в стената от другата страна на стената. Размерът на разстоянието е, толкова повече енергия се губи. Докато звукът достигне съседната стая, той е загубил по-голямата част от енергията си и следователно е едва доловим. По същество става въпрос за извличане на енергията му от звука, което се постига чрез използването на подходящи материали за звукоизолация и специална конструкция на стените.