Как да премахнете плесента от тапета и какво можете да направите

Мухълът на тапета не само изглежда грозно, но може и да бъде опасен за здравето, ако не го премахнете бързо. Трябва обаче да използвате подходящите средства, за да постигнете добър резултат.

Не винаги трябва да ремонтирате веднага

Санирането не е абсолютно необходимо, ако върху тапета се е образувала плесен. Докато това е само малка площ, можете да го премахнете, без да се налага да подменяте целия тапет. Не забравяйте да стигнете до дъното на причините за образуването на плесен, така че плесента да може да бъде премахната за постоянно и новите плесени не могат да се образуват отново за много кратко време. Те често са причинени от недостатъчна вентилация или влажни стени.

  • Прочетете също - Премахване на плесен: Използвайте домашни средства или специални средства за защита
  • Прочетете също - Мухъл върху тапета - какво да правите?
  • Прочетете също - Лесното премахване на плесен: съвети и съвети

Някои важни съвети за премахване на мухъл

За да получите добър резултат и тапетът да бъде освободен от плесен и да няма риск за здравето от формата или от съответния агент за отстраняване, трябва да обърнете внимание на няколко неща:

  • Носете ръкавици и защитно облекло, включително маска за лице, ако е необходимо
  • Използвайте специални средства против плесени точно според инструкциите на съответния производител
  • Като алтернатива е подходящ и високоустойчив алкохол с повече от 70 процента алкохол
  • Най-добре е да се проветрява добре, докато премахвате плесента
  • избягвайте директен контакт на кожата с плесента и почистващия препарат

Какво трябва да имате предвид, когато премахвате плесен от тапета

Най-ефективният начин за премахване на мухъл от тапета винаги трябва да се прави много внимателно. Той работи само ако са засегнати само по-малки площи. Ако искате да сте на сигурно място, използвайте само подходящо средство за премахване на мухъл, което е подходящо за повърхностно нанасяне върху тапети. Прочетете описанието на статията, за да разберете къде продуктът може да се използва навсякъде. Ако искате да използвате алкохол с висок процент, първо трябва да проверите дали той може да оцвети тапетирана повърхност.

Как да избегнем отново растежа на плесен

Важно е отново да избягвате растежа на плесени. Най-добрата предпазна мярка е да се открие и отстрани причината за растежа на плесента и да се осигури редовна вентилация и подходящо отопление в съответното помещение, така че да няма прекомерна влага по стените.