Уплътнението на вратата на печката

Печките на дърва и комини са тенденция от няколко десетилетия. Вратата на пещта затваря горивната камера. Необходимо е уплътнение на вратата, така че тук също да е плътно и да не изтегля лъжлив въздух. Разбира се, уплътнението на вратата за печка на дърва също е износваща се част. По-долу сме обобщили за вас как да замените това уплътнение на вратата на печка на дърва.

Печката никога не трябва да изтегля фалшив въздух по вратите

Печките на дърва обикновено имат две врати. За да не се вкарва фалшив въздух на тези врати, вратата на фурната трябва да се запечата напълно, в противен случай дървата или въглищата ви ще изгорят неконтролирано и много твърде бързо. Освен това вратата на фурната уплътнява срещу отработените газове. Това се постига с термоустойчива уплътнителна лента. В зависимост от интензивността на използване на фурната, това уплътнение на вратата трябва да се сменя на всеки няколко години. За да направите това, ще ви трябват следните материали:

  • Прочетете също - Изградете сами аларма за врата - Инструкции за любителите
  • Прочетете също - Инструкции за изграждане на дървена поставка за бутилки
  • Прочетете също - Аксесоарите за улуци проектират дренажната система
  • нов уплътнителен кабел или. Уплътнение на вратата
  • топлоустойчиво лепило за уплътнението

Отстранете старото уплътнение на вратата

Първо използвайте нож или плоска отвертка, за да пъхнете под старото уплътнение на вратата и да го издърпате нагоре. Вече можете да издърпате целия уплътнителен кабел с пръсти или чифт клещи. След като уплътнението бъде премахнато, можете ясно да видите останките от старото лепило. Изстържете това напълно с отвертката си.

Поставете новото уплътнение на вратата

Сега се нуждаете от топлоустойчивото лепило. Отворете патрона и издърпайте перличка по жлеба, в който по-късно ще бъде поставен уплътнителният шнур. Сега започнете или отдолу, или отгоре в средата и натиснете уплътняващата лента на вратата в жлеба с лепилото.

Отрежете уплътнението на съединението и дръпнете капачката (втулка). Сега фурната е затворена за поне 24 часа, за да може лепилото да се втвърди. След това можете да загреете печката си отново, както обикновено.

Съвети и трикове Повечето хора започват с полагане на уплътняващия кабел в горната част на вратата на фурната. Съединението с крайната втулка вече не може да се види по-късно. Проверявайте редовно уплътнението. Веднага след като това вече не уплътнява правилно и въздухът проникне, дървото или въглищата ви ще горят много по-бързо.

В дневника на къщата също предлагаме съвети и инструкции по много други теми. Тук също ще ви покажем как можете да прикачите ново уплътнение на вратата например към врата на стая или къща.