Сменете панела на вратата в предната врата

Ако се наложи да смените панела на входната врата поради дефект, това е работа, която трябва да се извършва възможно най-професионално. Панелът на входната врата е много важна част от вратата и трябва да бъде съобразен с това.

Какво всъщност е панел за входна врата?

Вратата на къщата по същество се състои от следните компоненти:

  • Прочетете също - Повторно остъкляване или подмяна на входна врата
  • Прочетете също - Окачване на предна врата
  • Прочетете също - Боядисване на входната врата
  • рамката на входната врата
  • от така наречената рамка на крилото
  • от панела на предната врата

Използва се крилото или в рамката на вратата. свързан към това чрез панта. Можете да мислите за панела на предната врата като за вътрешната част на входната врата, която в някои случаи може да бъде снабдена с допълнително стъкло. Вратите на къщите често са снабдени с такива стъклени стъкла, така че достатъчно светлина да може да влезе в коридора.

Когато панелът на вратата на входната врата трябва да се смени

Пълнежът на входната врата играе важна роля в няколко отношения, например във визуалния дизайн на входна врата, но също така и в защита срещу разрушителни външни влияния като топлина, студ или шум. Много важен момент тук е дебелината на профила на крилото на вратата, според която панелът на вратата трябва да бъде избран. Всички компоненти на входната врата трябва да бъдат координирани помежду си, включително крилото, панела на вратата и технологията за заключване. Смяната на панела на предната врата идеално спестява необходимостта от подмяна на цялата входна врата.

Сменете панелите на вратите

Това определено е много взискателна работа, която определено трябва да се извършва от специализирана компания. Пълнежът може да се състои от различни материали. Той трябва да бъде избран не само за външния вид, но и за звукоизолацията и топлоизолацията според свойствата на старото крило на вратата. Прави се разлика между няколко варианта, включително вложката, стъклен панел и панела, който покрива крилото или покрива крилото от двете страни.

Към различните видове пълнежи

Така нареченият пълнеж с вложки може да бъде разпознат по закрепване от крилото към пълнежа. Като правило той е по-малко дебел от външната зона на входната врата. Стъкленият пълнеж се използва, когато имате нужда от колкото се може повече светлина в коридора. Използваните стъкла често са дизайнерски елементи, често във връзка със специално проектирани стъкла. Панелите, които покриват листата отвън и покриват листата от двете страни, са специални дизайнерски опции за врати, които са предмет на специални изисквания, например под формата на много добра топлоизолационна стойност.